Wednesday, July 20

CONTEST : Karang dan Menang by EYFAalias

Assalamualaikum.

"AMARAN ! ! INI ADALAH ENTRY MELEKIT!"
untuk entry terbaru sila scroll ke bawah :)

Hi. Macam yang eyfa bagitahu semalam eyfa akan buat contest kan? HEHE. Kalau ikutkan eyfa nak buat contest ni hari jumaat tapi rasa mcm dah tak sabar pulak kan. HEHE. Jom kita mulakan sekarang malas nk buang masa.



Soalan :
Karang satu CERITA PENDEK (50-70 patah perkataan sahaja) dengan menggunakan gambar di bawah ini dan WAJIB selitkan tiga (3) perkataan yang di berikan iaitu Sebulat Suara, Cincang dan Patah.



Contoh cerita pendek :
Orang kata air kalau di "cincang" tak akan putus. Tetapi aku dengan dol tak sejutu dengan kenyataan tersebut. Lalu aku dengan dol  telah "sebulat suara" untuk mengambil cangkul lalu cuba untuk menyincang air bagi membuktikan kenyataan itu adalah salah. Lalu setelah cuba dan terus mencuba akhirkan kami "patah" semangat kerana memang dah terang lagi bersuluh, air walau di cicang macam mana pun memang tak akan putus. Sekarang aku dan dol sudah boleh menerima kenyataan tersebut. -TAMAT-
Syarat-syarat :
1. Mesti terdiri daripada followers blog ini. If belum follow boleh lah follow sekarang.
2. Buat satu entry khas bertajuk "CONTEST : Karang dan Menang by EYFAalias"
3. Tepek header EYFAALIASSTORY.BLOGSPOT.COM serta LINK kan terus ke blog ini.
4. Jawab SOALAN yang telah diberikan di atas.
5. WAJIB copy and paste semua penaja di bawah dalam entry korang.

6. Setelah selesai, tinggalkan URL entry korang di ruangan comment yang disediakan.

Hadiah :
Tempat Pertama
RM30 + 1 set accessories (rantai, cincin, subang) di taja oleh Tiny-Sprinkles

Tempat Kedua
RM20 + cincin and subang di taja oleh Tiny-Sprinkles

Tempat ketiga
RM10 + cincin ATAU subang di taja oleh Tiny-Sprinkles

Saguhati
Topup RM5 untuk 2 peserta terpilih di taja oleh Ceitatentangkita.blogspot.com

Tarikh Pernyertaan :

MULA = 05/07/2011 (Selasa) dan TAMAT =  20/07/2011 (Rabu)

Semoga berjaya. KBAI~

P/S : CONTEST INI AKAN TERBATAL DENGAN SENDIRINYA JIKA PENYERTAAN KURANG DARI 20 ORANG. Thank you =)
*****Toyota Vios*****
*****PROTON INSPIRA*****
*****P1 4G EXCLUSIVE*****
*****CELCOM COLUMBO*****
*****DIGI IPHONE4*****

30 comments :

azrijohan said...

oke,nak join

http://azrijohan.blogspot.com/2011/07/contest-karang-dan-menang-by-eyfaalias.html

entri on the way..KEJAPPPP

Tea said...

eyfa, nah, dah siap.

habis keywords eyfa ni entah jadi apa. haha.


http://www.tehuzz.com/2011/07/contest-karang-dan-menang-by-eyfaalias.html

farah hanim said...

saya da join.hehe..tp bukan cam cerita pendek je..da jd cam kaarangn..sori la akq..idea terbyk pulak..hope sudi baca dlu.hhe
http://bubu-bobo92.blogspot.com/2011/07/contest-karang-dan-menang-by-eyfaalias.html

Cik Ezy said...

sudah join..
simple je..
jgn gelak tau..
keh3..

http://lemonribena.blogspot.com/2011/07/contest-karang-dan-menang-by-eyfaalias.html

eira_comel said...

kte dah join...
link : http://blog-budak-gemuk.blogspot.com/2011/07/contest-karang-dan-menang-by-eyfaalias.html

iPai said...

EYFA .. kita dah join dah ok ... baik punya cerita ..

http://ipai-ans.blogspot.com/2011/07/contest-karang-dan-menang-by-eyfaalias.html

Athira Husna said...

salam,,sy join,,hehehe,, erm,, even penyertaan xsmpai 20 pon,jz proceed je la yer,, hehehe..

http://tirana91.blogspot.com/2011/07/contestkarang-dan-menang-by-eyfaalias.html

Ahmad Haziq Azlan said...

kalau tak cukup 20 penyertaan pun, proceed je la ye....
tak best la kalau batal...

dah join ni

http://azlanthetypewriter.blogspot.com/2011/07/contest-karang-dan-menang-by-eyfaalias.html

siti kektus said...

done dear~
sepenuh tenaga di gunakan ni, ;)


http://sitikektus.blogspot.com/2011/07/contest-karang-dan-menang-by-eyfaalias.html

Adibah Jumali said...

dah perah otak cari idea wt krangn. Saya join

http://dibahviolet.blogspot.com/2011/07/contest-karang-dan-menang-by-eyfaalias.html

nurul atiqah said...

Saya join dan ayat merepek, merapu, meraban :)

http://contest-and-giveaway.blogspot.com/2011/07/contest-karang-dan-menang-by-eyfaalias.html

visitme@FaTiN cOrNeR said...

http://visitmefatin.blogspot.com/2011/07/contest-karang-dan-menang-by-eyfaalias.html

iMBobo said...

iMBobo join ye! support mesti support!!! :)

http://imbobome.blogspot.com/2011/07/contest-karang-dan-menang-by-eyfaalias.html

wan9 said...

Saya pun nak join... ^ ^

http://wan-9.blogspot.com/2011/07/contest-karang-dan-menang-by-eyfaalias.html

meoww cat said...

join...

http://contestngiveaway.blogspot.com/2011/07/contest-karang-dan-menang-by-eyfaalias.html

Bella said...

Nak join :

http://dearbella-bella.blogspot.com/2011/07/contest-karang-dan-menang-by-eyfaalias.html

zeeck said...

watcha!!! WATCHAA!!! CINCANG petang~

http://zeckze.blogspot.com/2011/07/contest-karang-dan-menang-by-eyfaalias.html

baby said...

j0iin!
hheheee

http://nonasani.blogspot.com/2011/07/contest-karang-dan-menang-by-eyfaalias.html

Mrs. Farhan said...

afifah farhan join. =D


http://deefalyacontest.blogspot.com/2011/07/contest-karang-dan-menang-by-eyfaalias.html

hanani_nmh said...

http://hananinmh.blogspot.com/2011/07/soalan-karang-satu-cerita-pendek-patah.html

okay saya dah follow. saya join ^_^

meaw said...

eyfaaaaaaaaa,meaw join.... ^_^


http://contestmeaw.blogspot.com/2011/07/contest-karang-dan-menang-by-eyfaalias.html

Abang Stalker said...

Akhirnya..siap jgk cerKontot.. ;)

http://coretanakhir.blogspot.com/2011/07/contest-karang-dan-menang-by-eyfaalias.html

Ummi said...

tajuk: semalam yang hening (suka-suki letak tajuk)

http://umminabilaradzi.blogspot.com/2011/07/contest-karang-dan-menang-by-eyfaalias.html

~emi~ said...

awakkk!! kita nak join jugak laa....

jom usha2 entry penyertaan kita . :)

http://rosniemilindamatyamin.blogspot.com/2011/07/contest-karang-dan-menang-by-eyfaalias.html

papai :)

fiQ'Ra said...

salam~ saya join eh ;)

id follower: fiQ'Ra

id FB: Siti NorMastura

http://fiqracake.blogspot.com/2011/07/contest-karang-dan-menang-by-eyfaalias.html

tqvm~

ainie yusof said...

hye2...ainie join tau!

http://daricahayamataku.blogspot.com/2011/07/contest-karang-dan-menang-by-eyfaalias.html

eyza ♥ said...

salam ..

makan pau inti kelape ,
eyza join contest ni ye ..

http://whiterindlole.blogspot.com/2011/07/contest-karang-dan-menang-by-eyfaalias.html

sergeant keroro said...

orang last join kot, haha XD

http://platunkhaz.blogspot.com/2011/07/plan-no-348-contest-karang-dan-menang.html

noah zarith said...

@noah zarith

ni link baru:

http://gilavavi.blogspot.com/2011/07/contest-karang-dan-menang-by-eyfaalias.html

:)

Abang Stalker said...

saguhati pun xpe..redha dgn ketentuan ilahi~



T_T

 
\\ALL RIGHT RESERVED. Copyright@ HAK MILIK AFIFAH ALIAS//
Full Designed by eyfaaliasstory.blogspot.com