Wednesday, July 6

Pelik tapi benar!

Assalamualaikum.

Firstly eyfa nak tanya, contest eyfa susah sangat eh? HAHA. Ramai complain cakap susah. Isk. Ala buat cerita pendek je pun. Bukan suruh buat karangan kan kan? :P Eyfa tak tahu la contest ni berjaya atau pun tidak. Harap-harap berjaya lah ya :)


Okay berbalik pada tajuk yang asal. Eyfa sebenarnya ada satu penyakit pelik sikit. Eyfa suka tidur sambil bercakap. Errr. Paham tak? HAHA. Orang selalu tidur berdengkur tapi eyfa tidur bercakap. Eyfa kekadang nak tidur rumah kengkawan pun rasa malu.

Masa eyfa dah nak terlelap tetiba eyfa cakap "Hmmm" lepas tu eyfa tersedar. Lepas tu eyfa tidur balik then eyfa cakap "hmmmm" eyfa terjaga balik. Macam mana nak hilangkan eh? Today eyfa macam tak sihat sangat. Selesema and batuk sikit. Lepas tu tadi tido banyak kali eyfa cakap "hmmm". Adik eyfa pun perasan.

Ada tak orang lain yang macam ni? Macam mana nak hilangkan eh bercakap sambil tido ni? Segan kot. Kalau datang tido umah org tak pasal2 tak tido nanti sebab nk cover line punya pasal. 

Tak ke pelik tido sambil bercakap? HAHAHA. Kalau mak mertua dengar mahu tak nya dia cancel jadi menantu! Siapa ada tips untuk hilangkan penyakit pelik ni? Huhuhu.

KBAI~

16 comments :

Tea said...

kadang2 memang ada. kita tido ni macam2 perangai ohh. tea penah kena mcm eyfa ni. tido, syok mimpi bercakap2. pastu tetiba bercakap hmm, kadang2 xkuar sore pn. mesti tersedar punya lahh, pelik.

Cik Ezy said...

ala..
xde nye kene rejek jdk menntu..
msti bakal suami eyfa trime eyfa seadanye..
hehekk..
prnh gak tido sambil berckp..
huhuu

iMBobo said...

sebelum tidur basuh kaki dlu x?
lepas kawen nnt ok lah tu..hehe

Abang Stalker said...

plaster mulut sblm tdo.wahahahah ;))

Adibah Jumali said...

samalah :))
tapi tak selalu kene lah,,
b;e trlmpau pnt jer jdi cm tu

sergeant keroro said...

ade je, mengigau tapi sampai orang lain dengar. haha XD

p/s : adik laki selalu camtu, dha bosan dengar :P

iPai said...

satu ye, better terus terang juga laa ada masalah ni .. sebab masalah time tido ni memang benda yang tak boleh kawal, sebab badan tgh rehat ..

uhuh .. tak tau laa eyfa kena buat apa .. tak pasti ..kalao pakai topeng muka orang demam tuh ok tak ?

GaRy™ said...

sebelum tido, cakap 'ehm' banyak2... pastuh tido la... mesti dah penat cakap 'ehm'... boleh tukar ayat lain lak contohnya pheewit... hehehe~

NasZ said...

awak bercakap je...saya siap mengigau je lagi..

kawan saya bagi tau baca surah kursi 3x..

jemput join segmen simple saya..

SEGMEN SIMPLE : JOM KOMEN ENTRY SAYA ...

siti kektus said...

lah, eyfa selalu mamai je.

hm, cara terbaik ea?
soletip je mulut tu, macam dalam tips nak kuruskan badan yang siti bagi tu, hehehe ;)

amacam? :p

kotak bulat said...

ckp hmm ok lgi.. ayh kb siap bersembg dlm tido..hahaha..mengigau.. :P

Nur Syazana Mohammed Sani said...

hahaha ,. karang ade yang menyambot "huuurrrrm" :P

moh la tinggal kan kutukan bernas d entry terbaru zana =)

http://syazanasani88.blogspot.com/2011/07/jiwe-kate-ape.html

ArulchelseA said...

waahh lain mcm je..jgn dah tido bleh bejalan2 lak ..kih kih kih..

Tea said...

btw contest eyfa tu xsusah mana lah. yg penting ada idea dan xde je. hiks.

Acik said...

heheee .. x pernah tido n bercakap lak!

.m y z. said...

hahaha adoiii ada jugak jenis macam ni? first time kot dengar pasal tabiat ni. selalu dgar org tidur berdengkur je. ni tidur sambil bercakap. hahaha. macam mana nak hilang ek? salotip lah mulut tu. haha XP

 
\\ALL RIGHT RESERVED. Copyright@ HAK MILIK AFIFAH ALIAS//
Full Designed by eyfaaliasstory.blogspot.com