Wednesday, July 27

Nafsu yang bergelora.

Assalamualaikum.

Bulan puasa akan tiba tak lama lagi. Lagi beberapa hari aje lagi kan? Bagi yang belum ganti puasa tu, cepat-cepat lah bayar hutang puasa tu ya? Huhuhu. Jangan tak sempat ganti sudah lah kan. Nanti tak pasal-pasal kena denda pulak!


Sebelum bulan puasa aje. Macam-macam nak makan. Nafsu makan melonjak-lonjak! Nafsu makan ya? jangan salah faham pulak! HAHA. Nafsu makan jangan cakap, dah macam orang bela saka dah. Asik makan aje. HAHA. Kononnya nanti puasa macam dah tak boleh makan langsung. Padahal masa berbuka and sahur tu boleh aje makan kan.

Eyfa pun selalu macam tu. Asal nak puasa aje. Mesti nak makan macam-macam. Korang ada perasaan macam tu tak? Ke eyfa aje yang rasa macam ni? HAHA. Ala eyfa rasa korang pun lebih kurang aje kan? Jangan tak mengaku.


Tadi dah lepas satu nafsu. Nafsu nak makan Nasi Ayam Dara. Perghhh! Memang terbaik doe. Huhu. Lepas ni nak makan Nasi Ayam Penyet pulak. Ceh! Asik asik ayam! Asik asik ayammm! Nak buat macam mana, dah ayam memang fav! HAHA.

Target bulan puasa ni nak diet. Kurangkan lemak-lemak yang berleluasa di badan ni. HAHA. Konon aje nak diet. Last-last raya makan tak ingat dunia juga kan. HAHA. Tak sabarnya nak puasa. Huhuhu. By the way, Selamat menyambut bulan Ramadhan yang bakal tiba =)

KBAI~
*****Toyota Vios*****
*****PROTON INSPIRA*****
*****P1 4G EXCLUSIVE*****
*****CELCOM COLUMBO*****
*****DIGI IPHONE4*****

27 comments :

.m y z. said...

hahaha kak eyfa, ziema rasa kan entry ni bakal mengundang keyword2 yang kurang enak dilihat dekat nuffnang nanti. believe me. hahaha :PP

Cik Ezy said...

haha..
mmg gitu..
saye pon macam tu..
nk mkn mcm2 sebelom masok bulan pose..
napsu makan cam hape je..
kehkehkeh

a.fazliana said...

nasi ayam dara ? wahhh . 1st tyme dengar nie . kuno kan saya ? haha

iPai said...

yg ni kira dasat juga ni ..

tp setakat ni sama la .. rasa macam nak makan banyak2 je ..

ehem, baru lepas makan nasi arab .. hehe

iPai said...

banyak ye post ari ni .. kembali aktif dah .. yeay !!

sharifahzakiah said...

hahahaha biase lah tu ;) mcm xdek esok dh nak mkn ye ;P

Mrs. Farhan said...

Betul la eyfa. tadi baru je lepas mengidam nak makan nasi ayam penyettt. tapi blum dapat lg.

resipi cheesy wedges

http://sayasibudakopto.blogspot.com/2011/07/homemade-cheesy-wedges-recipe-d.html

farah hanim said...

ermm.terliuq tgk ayam penyet tu
hee :D
selamt berpose ye

Vitroh Virus said...

Setuju...
Puasa datang.. Lawan hafsu dan setan....

syashafie said...

sy da abes ganti XD

aimie amalina said...

hehehe
comeinye
katakan tidak pada nafsu !hehehe

Elih Japahar said...

Cara yg berkesan mengawal makan & syaitan..sentiasa ingat bahawa ada org lain lagi yg tak cukup makan,yg kebuluran diluar sana..tambah dgn doa syukur! nescaya..dijauhkan nafsu makan yg berlebihan itu..

Nazzue said...

Nak juga ayam dara tu....nyami2

sergeant keroro said...

bulan puasa bulan diet, hee

Nur Farah Hani said...

errrrmmm..s edapnya nasi ayam segala tuh.. ahahhaa..

yup da nak puase da... tak sabar betol rase... ;p

iMBobo said...

mengidam lah tuh lps tgk gmbr makanan hehe

SoLy SoLicious said...

xsuke ayam penyet..heee... btw, sy dah habis ganti puase taw..awak dah habis ke belum??? heeeee....

P/s : sy pown target nak diet bulan puase ni....(diet la sgt, time bukak pose je melantak tak ingt dunia) heee....

eyfaa, jom la join segmen di belog sy... heee ^______^

nurpiska said...

ehe kite serupa nak diet x diet2 nye klo mlantak wktu brbuka:)

farhan said...

sedapnya dpt makan..ade org lagi susah makan nasi takde lauk..tadi ade pakcik tua dtg mintak sedekah..kesian aku tgok..aku dpt bagi rm3 je...aku pun takde duit nak bagi byk..maklumlah keje pun takde lagi

Tea said...

haha nafsu makan tea menjadi jadi. serius dah rasa perubahan kat badan ni. >.<

tia @ Ini Kisah Tia said...

Tia ngidam secret recipe ... waaaa :(

siti kektus said...

nasi ayam dara? tak pernah dengar lah eyfa.
ni festime dengar tau.

rasa tak dara ayam tu? haha :p

Abang Stalker said...

nasi ayam dara bole bt org menangis..


contoh cm abg la.T_T mkn smpai siap bungkus.


xdpt dara prmpn,dpt dara ayam pun jd le. :P *ok,joke.

Abang Stalker said...

Korg prmpn mst tgh berkira2 nk period kn yg mn bln ni lum kne lg.


jht tau =='


lelaki lak x mgkn akn menghitung hr tuk period.x mgkn!!

Tea said...

@Abang Stalker
teruk seyh abang ni. hahaha. kalau boleh kami ni nak puasa penuh tahu! ;p

Tea said...

tak sabarnya nak puasa dahhh!!!

Tea said...

dah lama tak makan nasi ayam. kehkehkeh. *kesian betol*

 
\\ALL RIGHT RESERVED. Copyright@ HAK MILIK AFIFAH ALIAS//
Full Designed by eyfaaliasstory.blogspot.com