Wednesday, July 13

Antara dia dan dia? yang mana jadi pilihan hati?

Assalamualaikum.

Hari ni eyfa nak mintak pendapat korang sikit. Sikit aje tak banyak. Tapi nak bagi pendapat banyak-banyak pun tak apa. Hehe. Sila baca dengan teliti situasi di bawah ni okay?


LELAKI A :
Sorang yang good looking, caring, sentiasa ada masa untuk girlfriend dia and sayang girlfriend dia sangat-sangat tetapi tak mempunyai pekerjaan dan sering bergantung kepada girlfriend dia.
Contoh : Girlfriend dia sakit and lelaki A teman girlfriend dia pergi klinik tetapi semua perbelanjaan klinik, pengangkutan di sediakan oleh si girlfriend. Si Lelaki A tolong teman aje.
ATAU
LELAKI B :
Seorang yang good looking, caring and always sayang sangat pada girlriend dia juga.  But lelaki B seorang yang bekerjaya, berkomitmen tinggi dan kadang-kadang sampai tiada masa untuk di luangkan bersama girlfriend dia.
Contoh : Girlfriend dia tak sihat and lelaki B tidak dapat teman and hantar girlfriend dia untuk ke klinik. Lelaki B hanya menyuruh kawan si girlfriend yang teman kan. tapi semua perbelanjaan si girlfriend untuk ke klinik di tanggung sepenuhnya oleh lelaki B.

Kalau korang dalam situasti ni. Korang akan pilih LELAKI A ataupun LELAKI B untuk jadi teman hidup korang? Sila beri pendapat. Hehe.

>>>>> SAMSUNG CORBY II <<<<<
>>>>> SAMSUNG GALAXY SII <<<<<
>>>>> PROTON INSPIRA <<<<<
>>>>> P1 4G EXCLUSIVE <<<<<
>>>>> GRAPEVINE DEFAULT <<<<<
>>>>> MARIE FRANCE BODYLINE <<<<<
>>>>> CELCOM COLUMBO <<<<<
>>>>> DIGI IPHONE4 <<<<<

20 comments :

Cik Ezy said...

lelaki B pilihan saye..
zaman skrg zaman duit..
if xde mase utk gepren, xde hal bg saye..
nt dh kawen sentiase ade mase bersame..
haha..

Cik Baju Kurung said...

mmg pyh nk plih ! hehe . kalau takde duit pyh jgk . tp kalau ade duit tapi xde mse utk kte pun ssh . :)

Tea said...

err. kenapa tea xnak dua2 ehh? >.<

Tea said...

A tu mcm sengkek sgt.
B tu plk kejar duniawi. tea nk yg balance dua2. huwaa.

shafinaz (: said...

Lelaki B . Money is important nowdays , memula pakai duit die , nnti da clash bru gune duit kite mwahahah :p

Srikandi Cinta said...

Susah juga nak buat pilihan kalau macam ni, masa pun penting, wang pun penting.. Yang paling baik pilihlah yg beragama, sekurang2nya tak tinggal solat :)

ArulchelseA said...

jwapan wanita zaman skang ada diatas ni..kih kih kih... bukn sy ckp..diaorg yg ckp..kih kih kih

siti kektus said...

kalau ikut situasi, kite lebih prefer B. ;)

kalau setiap masa gepren je nak tanggung, dah kawen nanti macam mana pulak kan. ;)

Ahmad Haziq Azlan said...

B better la....walaupun takde masa, tp ingat jugak....anta wakil je...

cik ayin said...

err...err...ntah la..susah nak pilih..hohoo

...Minah BluR... said...

kalau cam ni MB pilih lelaki B. Sebabnye... yg A tuh bukan namenye lelaki... kalau lelaki B tu ok walaupn dia xdek mase untk gf die tp atleast dia bz sbb buat sesuatu yg boleh buat hdup gf die senang bile kawen naty.

[sutera kasih] said...

mestilah B..bukan bermakna materialistik.

sebab, lelaki yg bergelar suami diciptakan utk menjadi pelindung kita. pelindung tu maknanya luas hehe pendek kata, suami kan ketua keluarga..so kita perlukan lelaki yg betul2 dpt jaga, rawat, beri makan, beri perlindungan, bertanggungjawab cari rezeki & at the same time, dapat luangkan masa utk kita kalau tak busy..

seorang isteri harus faham kalau dpt seorg suami yg berkerjaya :)

iPai said...

lelaki leh jawab tak ? heheh

nak jadi lelaki B tapi teman macam lelaki A .. hehhe . jadi laa lelaki C

Nur Syazana Mohammed Sani said...

zana akan pilih lelaki B ,. heeee

moh la tinggal kan kutukan bernas d entry terbaru zana

http://syazanasani88.blogspot.​com/2011/07/sports-day.html

Abang Stalker said...

abg pilih B!sbb abg mcm tu -___-" bkn x nk teman,tp x kne dgn masa.caring,rs tanggungjwb ttp ada.dats y minx kwn dia tmnkn tp perbelanjaan kita sbg lelaki la tanggung.Ble dia da blk dr klinik stiap masa utk mkn ubt abg ingtkn dia.Kira balance la..ada syg,cinta dan duit.cuma kekangan masa je.tp tu x jd masalah klu ada tolenrasi. :)

syarifahsidrus said...

macam nak pilih 2 2 je..hehe
B kot,sebab duit tu pentig..mana boleh bergantung pada sorang je kan...

tia @ Ini Kisah Tia said...

adeh . ni yang buat pening ni . susah le kalau belakikan lelaki yang takda kerja . nanti nak makan apa?? so , Tia pilih B ..

.m y z. said...

ish complicated habis persoalan ni. kalau ziema, ziema pilih lelaki A. sebab dia bagi sepenuh perhatian dekat gf dia. bila dah kawen nanti, dia takkan abaikan bini dia. mungkin sekarang dia tak bekerjaya tapi keje tu boleh cari kan?

kalau lelaki B tu lebih pentingkan kerja. ntah2 kawen nanti, tak terjaga bini dia. bini buat apa, bini sakit, bini pregnant semua dia tak tau. sadis betul.

Fadhilah cosmos said...

payah.. sy pn sedang ade masalah itu skrg ni..

sergeant keroro said...

lelaki B XD

p/s : alien jugak yang terbaik :P

 
\\ALL RIGHT RESERVED. Copyright@ HAK MILIK AFIFAH ALIAS//
Full Designed by eyfaaliasstory.blogspot.com