Sunday, July 31

RENDANG KETAM. Yummy!

Assalamualaikum.

Di sebabkan esuk dah berpuasa. Malam ni mak eyfa masak lauk RENDANG KETAM untuk makan malam ni and sekaligus untuk sahur sekali. Wahh! Rasa excited nak makan ketam. Dah lama kot tak makan lauk ketam. Huhuhu.

First sahur dah dapat makan sedap-sedap. Alhamdulillah atas nikmat yang di berikan. Hehe. Tadi mak eyfa dah siap dah masak ketam. Perghh! Baunya sangat menyelerakan. Tetiba rasa lapar pulak walaupun baru lepas makan nasi goreng tadi. Hehe.


Sejak dua menjak puasa dah dekat ni. Ramai yang buat entry pasal makanan. Huhu. Jangan nanti time puasa buat entry kata lapar pulak sebab puasa dah lah sebab kan tak elok cakap lapar bila time puasa. Hehe. Apa-apa pun Selamat menyambut Ramadhan Al-Mubarak. Jangan puasa yang-yang yok, pagi-pagi bukak periuk! Hehehe.

KBAI~

21 comments :

Mr.Superman said...

hehe..lauk kita sama la eyfa. :)

sahur esok mkn gulai ketam.perghh..jgn pg2 nti bukak peti ais nk panaskn lauk da le.. :P

iPai said...

eyfa .. tu la pasal .. nape ramai sangat yg post pasal makanan hari ni .. cus2 .. heheh

Lelord said...

hah rendang retam ada ek?...akak ni baru pas masak lunch ketam ga hehehhee

ketam sambal bertelur...yummm

K said...

eyfa, lapar ni. grr...

Anonymous said...

Wahhhhhhhhhhh, sedap tu XD

Haha, tak boleh ckp lapar ehh. Haus? ;P

Happy Ramadhan sis^^

Unknown said...

aish ada update nama blogger yang join buka posa nnt dekat entry aish tadi..jom join :)

Tea Dno said...

pehh sedap gila ni!

Tea Dno said...

anta la ke rumah sket. ;p
nak nak nak.

Tea Dno said...

mak tea buat rendang daging je. hee.

Kc Kasedah said...

sedap seyh!

Gary Asip said...

grrr... naseb baik tengok entri ni sebelum puasa.. hahaha..

Mrs Ladsybirdluvone said...

rendang ketam memang terbaek...peberet tu..terliur suda...

ezy.xixii said...

mintak ckit nk buat sahur gak..
kehkehkeh..
selamat berpose!

Addin said...

Ya Allah sedap nya ~ nyum nyum !

*terliur lapar la eyfa ~ ahah

Unknown said...

aish taknak tgk entry ni sok..hahaha nnt kecur air liur..

me said...

naseb baek tngok mlm siap. kalau tngok esok,hahaha

Sya_Merpati Putih 88 said...

fuhhh...rase lapar semula...
Seriously sy tak pernah makan rendang ketam dan baru nie tau ketam leh wat rendang...huhuhu..

SoLy SoLicious said...

ohh tidak !!!
dah terliur ni eyfaa...caner? huhu

Unknown said...

yum3x dapnyerr my fav hihi

ct kektus said...

ketam tak sedap. tak byk isi.

udang sedap. lalalala. :p

tia @ Ini Kisah Tia said...

huishhhh . Tia tengok pun dah leleh ni . hehe :)

 
\\ALL RIGHT RESERVED. Copyright@ HAK MILIK AFIFAH ALIAS//
Full Designed by eyfaaliasstory.blogspot.com