Friday, July 15

Rindu nak minum air kotak susu RMT!

Assalamualaikum

Dulu masa eyfa sekolah rendah kat Taman Keramat, eyfa ada tersenarai dalam murid yang dapat RMT masa darjah satu lagi. Memula awal tahun tu eyfa sekolah dekat Kedah, lepas tu dalam pertengahan tahun tu pindah duduk KL pulak.

Memula pelik apesal cikgu tu panggil nama eyfa sebab eyfa kan murid baru. Rasa macam cuak pula kena panggil. Ingatkan nak kena inject. Dulu kan masa darjah 1 and darjah 6 ada kena inject kan? Eyfa dah cuak la kot-kot dia nak inject eyfa kan. HAHA. Rupa-rupanya eyfa dapat RMT.

Untung siapa yang dapat RMT. Makanan semua sedap-sedap. Mengalahkan makanan cikgu. HAHA. Lepas tu selalu dapat air kotak free. Eyfa rasa dalam banyak-banyak air susu kotak, air susu kotak RMT paling sedap! Serius! Tapi eyfa tak ingat air kotak susu tu jenama apa? Huhu.


Dulu ada sorang budak ni dia macam tak betul sangat tau. Dia macam tiga suku je otak dia. HAHA. Dia pun dapat RMT juga. Eyfa xtau lah apesal kecik-kecik eyfa dah jadi jahat. Nak tahu apa eyfa buat? Eyfa cakap kat dia air kotak tu ada racun. Lepas tu dia taknak minum. Eyfa amek la air kotak tu bawak balik. Satu packet ada 6 air kotak. Bermakna eyfa dapat 12 air kotak! HAHA.


Tapi kadang-kadang ada juga dapat air kotak yang dah basi. Bila minum sakit perut lah kan. Tapi alhamdulillah selama eyfa dapat RMT dulu tak pernah dapat yang dah basi. Kawan-kawan eyfa ada lah dapat. Hehe.

Rindu rasanya nak makan makanan RMT and nak minum air kotak susu RMT tu. Iskk. Sekarang ni masih ada ke eh program RMT tu? Eyfa tak ada nampak pun bebudak sekolah bawak balik air kotak? HAHA. Oh ya! kalau ada yang tak tahu RMT tu apa. RMT stand for RANCANGAN MAKANAN TAMBAHAN.

KBAI~
********SONY ERICSSON W8********
********BLACKBERRY PLAYBOOK********
********SAMSUNG CORBY II********
********SAMSUNG GALAXY SII********
********PROTON INSPIRA********
********P1 4G EXCLUSIVE********
********GRAPEVINE DEFAULT********
********MARIE FRANCE BODYLINE********
********DIGI SUPER RELOAD YOUTH********
********CELCOM COLUMBO********
********DIGI IPHONE4********

28 comments :

gadis melayu said...

sedap2.. dulu bkn budak RMT.. tp slalu amik pluang beratur klu ada lebih.. hihihih..

osHin said...

best kan dapat RMT...hihi

тαк кenαl мαкα тαк cнεηтα ™ said...

untunglahh dapat rancangan makanan tambahan. hehe. dulu sy x dapat .

Cik Ezy said...

xprnh pon dpt RMT..
huhuu..

тαк кenαl мαкα тαк cнεηтα ™ said...

eyfa, buat lah shoutbox :)

ni nak bls komen eyfa : dekat tempat parking keta Giant Penang. I kan org penang. cehh, menyampah bloh comel or jeles dgn tuan blog yang prasan comell ? HEHE :)

Cik Baju Kurung said...

CBK tak penah dpt RMT tapi selalunya kawan CBK mesti bagi kat CBK . hee~ rindu sekolah rendah =)

bersama kak Es said...

mmg sedap air kotak RMT .. kawan baik kak es kalau dia dapat mesti dia share dengan kak Es .. heheh

azrijohan said...

waaa,untung la dapat RMT...
free je

kotak bulat said...

kb dulu tak pat RMT..jeles gile dgn budak2 yg dapat tau

syashafie said...

benda best sentiasa best.hik3

Abang Stalker said...

abg x dpt,tp ble kwn abg dpt dia akn bg geng2 dia la.dpt la rs sekotak.mmg sdp.kalah dutch lady U.he2

Abang Stalker said...

wei,kaki paw ek.sampai 12kotak.gle jahat.hahaha

Fadzmie Mohamad said...

Dulu geng-geng pengawas yang handle susu2 RMT. Memang kitorang kebas habis la susu yang sedap, macam susu honeydew tu. Haha.

Murni Yusoff said...

taw xpe..mmg sedp sgt air kotak RMT tu..xde air kotak yg kt luar rse camtu kn..rse dia lain dr yg lain..hehe..btw sy bwh RMT jgk mse kt sek dlu..huuu~ dh nk meleleh plak air liur nih..haha

Murni Yusoff said...

taw xpe..mmg sedp sgt air kotak RMT tu..xde air kotak yg kt luar rse camtu kn..rse dia lain dr yg lain..hehe..btw sy bwh RMT jgk mse kt sek dlu..huuu~ dh nk meleleh plak air liur nih..haha

Bella said...

Wah seronoknye... Masa sekolah rendah dulu2, saya agak jealose melihat budak2 @ rakan saya dpt susu RMT... Saya xdpt...:( nak kata kaya sgt pun x juga... kisah lama...

nurpiska said...

selalu brato kat barisan RMT padahal xdapat:)

iPai said...

uwah ... best tuh .. dulu kan sangat jeles budak2 rmt dapat makanan best ..

nak juga, tapi takleh .. tak cukup dwet nak beli air kotak tuh .. sob3 ..

Nur Syazana Mohammed Sani said...

zana xpernah dapat ,. huuuu~

moh la tinggal kan kutukan bernas d entry terbaru zana

http://syazanasani88.blogspot.com/2011/07/saturday.html

Cik Ezy said...

tag!

http://lemonribena.blogspot.com/2011/07/give-away-saya-nak-t-shirt-domo-kun.html

Mak cik leez said...

selalu dapat minum air kotak tu..dulu gambar kartun..2 3 jenis katun..skolah makcik dulu dia bagi smua...bukan kat pelajar RMT aje..tapi ikut minngu..minggu ni kelas lain, minggu depasn kelas lain pulak...memang bestt !!

Nik Thoha said...

Huk2..sedih juga bila di ingat kembali zaman sekolah dulu banyak kenangan indah. saya pon dapat makanan RMT. tapi saya selalu ngelat bila dorg bagi makanan ada sayur..masa tu tak suka makan sayur..haha. Air kotak pon dapat bawak balik simpan dalam beg. ada jugak sekali sekala sampai terlupa nak minum sampai basi sebab simpan dalam beg..

Tea said...

err, xpenah berpeluang nk dpt RMT. kehkeh. xlayak ohh.

Tea said...

tp tea jahat jgk. bebudak yg dpt RMT, tea pow diorang arr.

Tea said...

haa. eyfa xpenah dpt yg basi sbb perut eyfa kecik2 dulu kental kot? sume boleh. ngee. jgn marah.. xDD

Abang Stalker said...

cik cute kita ni sonyap yo..kojo byk ko?

siti kektus said...

haha, jahat sikit je lah. kecik2 biasalah tu, temahak nak semua. :p



biasa kite ngecek kat budak2 yg dapat rmt je. ayat2 manis sikit. hehe ;)

sergeant keroro said...

air susu tu memang best XD

 
\\ALL RIGHT RESERVED. Copyright@ HAK MILIK AFIFAH ALIAS//
Full Designed by eyfaaliasstory.blogspot.com