Wednesday, June 1

Saya nak KURUS !

Assalamualaikum.

Pagi tadi blog walking terjumpa satu blog yang sangat menarik. Dia ajar kita macam mana nak kurus ! Wow! Kalau bebudak yang demok macam eyfa ni boleh lah cuba. HEHE. Eyfa nak start cuba HARI INI. Tapi eyfa selalu mesti sekerat jalan jee. Hmmm.


Doa-doa kan lah eyfa kuat semangat sampai menacapai berat yang ideal. Nak jugak merasa jadi kurus !! Sob sob sob :( Okay, start hari ni insya'allah untuk 2 minggu ni, ini akan jadi menu eyfa.

Contoh sarapan / Breakfast
1.) Telur rebus - 1 biji - (0.6 grams carb)
2.) Chicken slice - 2-3 keping - (0.0 grams carb)
3.) Air suam - 1-2 glass - (0 gram carb)
4.) Keju - 2 keping - (1 gram carb)

Makan Tengahari / Malam
1.) Ikan panggang - 1-2 keping - (0 gram Carb)
2.) Sup Ayam - 1 mangkuk - (0.5 - 1 gram Carb)
3.) Ayam goreng - 1-2 ketul - (0.5 - 1 gram Carb)
4.) Sayur-sayuran hijau - 1 mangkuk - (1 - 3 grams Carb)
5.) Telur goreng - 1-2 biji - (1 - 1.5 gram Carb) 

Hope sangat eyfa boleh ikut menu ni selama dua minggu. Ini step pertama, cuba selama dua minggu dulu. Lepas tu baru pergi second step. Arghh! Kali ni nak cuba sedaya upaya untuk turunkan berat badan. Takmau sekerat jalan je. Hmm. Cakap banyak pun tak guna. Hari ni 01/06/2011 korang jadi saksi eh! 14/06/2011 kita tengok hasilnya. Berjaya atau tak. Hehee =D

14 comments :

rara pinkmafia said...

hehehehehe chaiyok2.

.m y z. said...

amboii rajin ke nak buat ikan panggang tu sume? haha. tips nak gemuk takde? puas dah jadi kurus T__T

Cik Ezy said...

bgos eyfa!
cayok cayok!
ade usaha..
xmcm cik ezy ni..
nk kurus tp xnk usaha..
ekkeke

bunga said...

susah..bunga susah nak berdisiplin..

Syazana Justme said...

goodluck eyfa!yang penting disiplin..syaz pon ngah diet jgk..tp kdg2 terbabas jgk..huhu

cik azeya said...

gud luck yunk. pasti boleh punye. ^^

kc kasedah said...

jum kita laksanakan kempen kurus ini!

Jerung Gergasi said...

nak kurus la benda paling senang sekali ..

tia @ Ini Kisah Tia said...

Tia lak nak berisi sikit . nampak comel ;)

rosliza rubee said...

wow *__* gud luck eyfa..
rose tak snggup nk diet klo kena makan mcm tu..hehe

RYNN said...

salam

nak kurus? tapi malas nak diet, malas nak exercise.. takut nak makan pill.. meh pakai corset.senang aja

htpp://iamrynn.blogspot.com

Tea said...

kehkeh. nk kurus gk. :)

Lenda Daud said...

Salam eyfa,

saya just nak share mcm mana nak kurus dengan cara mudah dan selamat serta mendapat kesan serta merta...

hanya dengan kaedah penyusunan lemak yang betul...saya telah hilang 20kg dalam masa 5 bulan tanpa diet, tanpa exercise.

http://lovelifelenda.blogspot.com

SAYA MAHU KURUS CABARAN 90hari BIOS LIFE SLIM said...

salam eyfa,
sy just nk berkongsi rahsia kurus dengan cara selamat dan berkesan..
jenguk2 le blog saya..:)

♥♥♥ Feel free to 'SHARE' as sharing is caring ♥♥♥

http://azaideris.blogspot.com/
http://www.facebook.com/azaideris

 
\\ALL RIGHT RESERVED. Copyright@ HAK MILIK AFIFAH ALIAS//
Full Designed by eyfaaliasstory.blogspot.com