Friday, June 17

"Muka kerek, sergah sikit nangis!"

Assalamualaikum.

Kalau korang semua nak tahu ramai kawan-kawan eyfa cakap muka eyfa ni muka "kerek" (!) Kira macam muka macam ganas je! Kalau budak-budak kolej yang eyfa tak kenal pn tegur eyfa kat FB cakap "Eh! Muka macam ganas tapi blog warna pink" Duh ! -..-"

Eyfa tak tahu lah macam mana nak melembutkan muka eyfa suapaya kasi tak nampak kerek. HAHA! Muka je kerek, dalam hati selembut kapas. Ecehh! Kapas lah sangat! HAHA.

Nak dengar satu cerita tak? TAPI KORANG JANJI DULU JANGAN GELAK. Boleh tak? Hmm. Dulu kan masa eyfa first sem study dekat Politeknik Sultan Idris Shah tu, ada kena buat presentation secara mengejut. Eyfa ni jenis gambra kalau bercakap kat depan tu haaa. Cakap kat belakang bukan main heboh lagi. Bila present kat depan pijak semut pn tak mati, suara macam nk taknak je keluar. HUHU.

Lepas tu bila time eyfa buat presentation *tak ingat present pasal apa* lect ada tanya lah sorang-sorang pasal apa yang kiteorang present tu. Tetiba tengah duk hayal kat depan tu.............

"Afifah !!! Saya tanya awak ni?" - LECT

"Errr. Tanya apa tadi Encik? Tak dengar" - EYFA

"Kenapa kamu present guna marker warna biru?" - LECT

"Errrr.....errrrrr!" - EYFA

"Kau hantam je apa-apa fa" - KAWAN

"Afifah !!! Cepat lah jawab!!!!!!!!! - LECT

Pappp!~ Terkejut eyfa kena sergah lepas tu tetiba automatic AIR MATA keluar membasahi bumi. Dah lah tengah cuak fikir nak jawab soalan. Bila kena push macam tu rasa tertekan. Dah pulak kena sergah. Haaaa. Amek kau kan dah menangis! HAHAHA.


"Eh Afifah kenapa nangis pulak ni?" - LECT

"Tak ada apa-apa" *cakap sambil nangis* - EYFA

"Dah dah! Pergi duduk sana" - LECT

Eyfa dengan kawan-kawan pun balik la kat tempat duduk. Terus class tamat awal. Padahal ada lagi 3 group tak present. HAHA. Lepas habis class classmate semua pelik apesal eyfa nangis kat depan tadi? Eyfa cakap la sebab eyfa takut jawab soalan tu salah, lepas tu tengah fikir jawapan kena sergah pulak. Menangis lah eyfa. Lepas tu nak tahu apa classmate eyfa cakap?

"Perghhh! Muka kerek, kena sergah sikit menangis!" - Classmate

Serius malu gila sebab menangis depan class. Tak penah-penah di buat orang kena present sampai menangis. HAHAHA. Bila teringat balik rasa macam kelaka aje. Nasib baik bebudak semua dah lupa pasal hal tu. hehehe.

KBAI~

30 comments :

Abang Stalker said...

betul la tu..selalu mke ganas hati lembut,mulut jahat hati baik. :)

EYFAalias said...

@Abang Stalker

hahaa. macam tu eh ? :p

Puan tia said...

kita dulu ms skolah..ramai ckp eee sombongnya budak ni... tp sebenarnya saya adalah sorg yg peramah tau! hahahah xkenal makan xcinta..

.m y z. said...

HAHAH sure je dorang semua dah lupa insiden tu? :P pehh sampai menangis depan bebudak class. hahahah :P

Mohd Shukri Fadzillah said...

eh macam-macam orang kat muka bumi ni!~ hehe.. macam macam ada~~

EYFAalias said...

@Puan tia

tia lapar ke? sampai maka jadi makan? hehhee. gurau gurau! :p

EYFAalias said...

@.m y z.

hahahaa. malu maluu :D

EYFAalias said...

@Mohd Shukri Fadzillah

sampainya hati cakap mcm tu. hahahaa

Lieyda said...

haha comel je.muka ganas tapi hati pink.haha

kura said...

sampai nangis gittew? hahaha. eh tergelak. haha..

xpe, kenangan manis tuu :3

nazirulhazwanws said...

mane muke?tengok sket kerek tak kerek?:P

EYFAalias said...

@Lieyda


hahha. malu la mcm ni :p

EYFAalias said...

@kura

hahahaa. jahatnya. jangan gelak :p

EYFAalias said...

@nazirulhazwanws

hahahaa. malu la. :p

aey_man ^_^ said...

nice story.......
wkakakak..
trgelak jua akhirnya..

EYFAalias said...

@aey_man ^_^

tak baik tauu gelak kan org. iskkk

Nur Syazana Mohammed Sani said...

heee ,. bese la 2 :P

EYFAalias said...

@Nur Syazana Mohammed Sani


ehehhee :D

Srikandi Cinta said...

haha.. saat buat presentation mmg paling mendebarkan, habis semua kaki tangan muka sejuk.. pucat!! ehehe..

apa2 pun jadikan pengalaman :)

azrijohan said...

muke kerek

azrijohan said...

sergah sikit nangis

azrijohan said...

best gila ayat..
macam jambu laa


Muka legend..hati jambu

azrijohan said...

hehehe..
pompoan nangis normal la kot..
kalau laki? erkkk-.-

EYFAalias said...

@Srikandi Cinta


yeah! pengalaman paling best setakat ni :p

EYFAalias said...

@azrijohan

:p

EYFAalias said...

@azrijohan

hehe :p

EYFAalias said...

@azrijohan

mesti mau jambu la der :p

EYFAalias said...

@azrijohan

kalau laki lagi la malu kot. hahaa

syErAh said...

nak gelak jugakk...boleh?hahaha
lbih kurag mcm syerah je pngalaman...silap present...xtau ar cane tbe2 jd sensitif...hee~

EYFAalias said...

@syErAh

wahh! ada geng! hahhaa

 
\\ALL RIGHT RESERVED. Copyright@ HAK MILIK AFIFAH ALIAS//
Full Designed by eyfaaliasstory.blogspot.com