Tuesday, June 21

Pengalaman Blind date !

Assalamualaikum.

Eyfa dulu pernah blind date dengan seorang mamat handsome ni. Kenal kat myspace. Serius memang dia sangat handsome kalah Seth Tan kesayangan korang tu. Eyfa ni pulak jenis selumber badak je kan. Keluar lepak berdua dengan dia, dia bawak jalan-jalan.

Ini hiasan. Tetiba teringat pulak dekat dia! =p
Best jugak lah lepak dengan dia sebab dia handsome. Jalan dengan dia semua pandang. Mesti dorang ingat mamat handsome ni BF eyfa. Tak sepadan langsung. HAHA!

Lepas tu dah balik malam tu mamat handsome tu call eyfa. *Ehem. mesti mamat ni suka aku sbb tu belum apa-apa lagi dia dah call* HAHA. Perasan aje lebih.

"Hye budak! You dah tidur ke?" - Mamat handsome
"Hye hye! Belum lagi. Apesal? - EYFA

"Kereknya dia ni!" - Mamat handsome
"Okay. I tak kerek. Kenapa sayang?" - EYFA

"Haaa. Macam tu lah. Hmm." - Mamat handsome
"Hmm.. Hmmm kenapa u ni? Sembelit ke?"- EYFA

"I nak bagitahu something dekat u la" - Mamat handsome
"Apakah? You nak kata i comel ke? I dah tahu lama dah" - EYFA

"HAHA. Tak habis-habis nak buat lawak" - Mamat handsome
"Habis tu nak i serius bincang pasal hal politik ke?" -EYFA

"You..Sebenarnya kan I SUKA YOU" -Mamat handsome
"Habis tu kenapa? Apa masalahnya?" - EYFA

"Masalahnya u ni kerek sangat! dan KASAR!" - Mamat handsome
"Dah memang i kasar. Habis tu nak suruh i ubah?" -EYFA

"Demi i. Please? You manja lah sikit. Jangan kasar sangat!" - Mamat handsome
"Err. Nanti call balik. I nak g terjun bangunan jap! BYE!" -EYFA

Lepas tu dia call balik duk 'sekolah' kan eyfa. Dia kata lelaki tak suka lah perempuan kasar-kasar macam eyfa. Dia kata kena memanja sikit baru lelaki nk dekat dengan kita. Hak tuihhh! Geli eyfa dengar.

Dia kata kalau suka dekat dia, dia nak eyfa ubah perangai kasar eyfa tu jadi manja. Perghh! Sorry der gua tak reti lah nak manja-manja tak tentu pasal. Lu nak manja-manja, nk suruh gua merengek-rengek dekat lu,  lu pergi dekat perempuan lain.

KBAI~

P/S : Yeke lelaki suka perempuan macam memanja je? Kalau YA lepas ni eyfa nak pepura manja lah. Mesti annoying gila kalau eyfa jadi manja. HAHA.

53 comments :

NasZ said...

tak semua. patut dia trima seadanya diri awak..bukan nak ubah awak, saya tak suka org ubah saya. saya nak jd diri sendiri.

MOHD NASER.com

EYFAalias said...

@NasZ

ehhe. sama lah kita. jadi diri sendiri lagi bagus. ssh la nak jadi orang lain.

My Name is Mar said...

That is the BEST woman is!
Bagi saya,.. Perempuan begini lah yang sepatotnya diinginkan lagi..
Manja pada yang HALAL sahaja..
Yang belum Halal tu, tak payah lerrr...
Buang keren derrr....

EiZaRaZiErYa said...

ahahahahaha...
▂ ▃ ▅ ▆ 100%
─▀██▀───▀██▀─▀██──██─▀██▀▀ ▀─
──██─────██───██▄█▀───██▄█───
──██─────██───██▀█▄───██▀█───
─▄██▄▄█─▄██▄─▄██──██─▄██▄▄ ▄

betul ckp nasz tu~ dy pt0tnye time diri eyfa seadanye~ but bg zie~ somtimes~ eyfa try lah ckp lembut ket..ala2 manje lah gitu~ bab yes~ laki suke lah gurl cm 2..ni pndpt zie lah~ but still~ zie stuju~ kne time sifat2 semulajadi..dri se2orang cmne~ wink3 >_<

EYFAalias said...

@My Name is Mar

hehe. betul tu. dengan semua nak manja. bukan boleh main rembat aje nak memanja dgn org ta sepatutnya.

EYFAalias said...

@EiZaRaZiErYa


hehee. itu nanti bila dengan si suami baru nk memanja :p

azrijohan said...

erkkk,,,no komen...

x layan pompoan2 ni..HAHAHA:D

Abang Stalker said...

Be urself la..manja2 supaya senang masuk mulut buaya?plis,prmpn jgn jd murah.lelaki mcmtu ke nk bimbing prmpn?menjahanamkn..jahanam,jahanam...

EYFAalias said...

@azrijohan

ecehhh!

EYFAalias said...

@Abang Stalker

alamak. marah betul abg aku sorg ni? ahhaa. baiklah bang. adikmu menurut perintah :p

Ezany-Kun said...

tak jugak.. tgk personaliti masing2 la.. sy pnah gak suka kat pempuan garang.. hehe..

EYFAalias said...

@Ezany-Kun

ehem ehemm! eyfa garang. pstt! :p

sergeant keroro said...

jadi diri sendiri jek, baru rasa BEST!!!!

hehe XD

EYFAalias said...

@sergeant keroro

hhehee. tahu xpe.

syErAh said...

xpyahla manja2 ni...hahaha
kcuali in legal relationship...paham kan?=)

jadi diri sndiri je...baru tak hipokrit

EYFAalias said...

@syErAh

yeah. kekadang suh memanja bagai ayat pancing je tu.

eykabaha said...

owg yg ikhlas ske kte adlah owg yg bole trime baik burok kte ;)

EYFAalias said...

@eykabaha

yeah. sokong :)

Aifa Afiqah Sulaiman said...

mioww...manje cam kucing lah eyfa...HAHAH! tapi best lah blind date eyfa...blind date aifa,memang blind terus lah laki tu!

EYFAalias said...

@Aifa Afiqah Sulaiman

ahhahaa. apesal blind terus?

kookie said...

hhaaha..

kalu awak accept die, mesti lepas ni awak kne type cenggini lee..

"aWaK sHuK3r TiTeW tArK..?hikhik.."

P/s: mamat hensem ni mesti femes zaman mepes ni.. huahuahuaa..

| Princess Diary | said...

adesh! free2 jaa mamat tuu kena :)
sempoi laa u nie:)

Tea said...

grrr, si dia tu nak manja ke nak gediks? hahakk. tak sume laki suka pompuan manja, kdg2 diorg lg mnyampah ade. lgpn, kita sendiri kena tunjuk yg kita ni 'mahal'. :)

Lelord said...

Aisehhh DEMI dia kena MANJA???? Eiiiii
Huhuhu pastu nak gedik2 manje kalau camtu angkat kaki je
Be urself sis

EYFAalias said...

@kookie

hahahahaa. tau xpe :p

EYFAalias said...

@| Princess Diary |

hehehhee. terjun bangunan lagi baik dr memanja ta tentu pasal. hahaa

EYFAalias said...

@Tea

dia nk perempuan menggatal sebenarnya :p

EYFAalias said...

@Lelord

hehhee. tak reti den nk mengediks. :P

Ayu Mohd said...

hahahaha..pah kelakar dow.. ckp kat mamat tuh kalo dlm bilik i leh lar manja2..kahkahkah.. weh ingat tak dulu kite g wat blind date dgn mamat rambut mop?? hahhaaha.. klakar sial..kwn ko lar tuh..sumpah serik lepas tuh

EYFAalias said...

@Ayu Mohd

itu ah motif dia agaknya. nk bawak masuk bilik. ciss! weh. ingat lagi kau eh! ehhehe

Ayu Mohd said...

Mesti r aku ingat pah..peristiwa ngeri... ko lar suruh aku menyamar jadi ko... Mentang2 mamat tuh xhensem... hihihiii

EYFAalias said...

@Ayu Mohd

kau gak yg setuju. ahhaa

Ayu Mohd said...

hahaha..serik2...

EYFAalias said...

@Ayu Mohd

memang lah serik kau dh ada farid. ahhaa

.m y z. said...

HAHAHAHAHA gila ganas kak eyfa! dapat pulak tu mamat hensem. pehhhhh

EYFAalias said...

@.m y z.

kalau handsome tp menggatal buat apa. ahhaa

Tea said...

pengajaran: sila sepak di celah kangkang lelaki tersebut. kihkih. *oppss.

EYFAalias said...

@Tea

tolong sepakkan :p

Tea said...

nt lg sadis, masuk newspaper pulak. >.<

iPai said...

uhuh .. memanja sikit pon boleh ler .. janji mamat hensem di sisi kan .. wakaka

EYFAalias said...

@iPai

memanja ce mana tu ABANG iPai sayang? ehemm~

P/S : manja cm tu ke? ahahahhaa. geli je! :p

EYFAalias said...

@iPai

kalau masuk paper eyfa nak tumpang glamer ! hahahaa

iPai said...

erk .. yg itu geli juga tibe2 .. hahah .. rasa ye laa kan, kalau manja yang ikhlas itu, ok je .. yg td itu sudah macam gediks sikit ..

wah masuk paper itu, mahu tinggikan saham kah ?

EYFAalias said...

@iPai

sampai hati weh cakap geli. xpe xpe. terjun bangunan la macam ni. kbai~ :(

iPai said...

laa td kate geli .. mmg yg itu bukan manja tuh .. manja yang sebenar ye lain .. huk3 ..

jgn majuk k

EYFAalias said...

@iPai

iPai kasi eyfa iPad dulu baru x majuk! ahhahaha.

ipai tu adik beradik ipad ke? confius kejap! -.-"

iPai said...

hahah ... kalau adik beradik ipad, dah bermurah ati bg 100 org give away ipad kan ...

hamboi, nak ipad aje ..

EYFAalias said...

@iPai

mesti la. kan iPad tersenarai dalam wishlist tu. HAHA.

mak aii mamat ni. ajak beborak plak kt cmnt ni. g on twitter! Penat dh eyfa follow. Ciss!

iPai said...

erk .. hahah .. tu laa .. dah macam komen fb pon ada juga .. ops .. terlebih sudah

EYFAalias said...

@iPai

ingat tak perasan td. hahaa

mira nasiruddin said...

law da ske trime jew r seada nya, x perlu ubah2...
2 agy baik...
(melain kan sifat 2 buruk kne r ubah)

EYFAalias said...

@mira nasiruddin

tu la. kalau perangai mmg buruk kena la ubah.

Abang Stalker said...

eish..nk bls lg. :)

-abg x mrh pun la eyfa.sbb ada prmpn mmg semulajadi manja.Abg x kesah prmpn manja.tp abg rs len mcm je klu ada prmpn ble dgn lelaki yg dia ske bkn main lentuk lg la.smpai nk runtuh bahu ni nk tahan pale dia.konon abes manja da tu.tp dgn org lain,perghh..singa pun tkt dia.lg 1,trm la lelaki yg nk kita bkn sbb sume tu.tp sbb diri sbnr kita.dats y masa brcinta x pyh cover2 perangai.Pdhal kuat kentut,dgn pkwe kentut tu kasi zip dlu.besok da kwin x ke lelaki tu pelik.eish3..abg thu eyfa x cmtu. ;)

 
\\ALL RIGHT RESERVED. Copyright@ HAK MILIK AFIFAH ALIAS//
Full Designed by eyfaaliasstory.blogspot.com