Saturday, June 11

Baru tahu betapa susahnya tak ada kenderaan sendiri -.-"

Assalamualaikum.

Hari ni eyfa rasa macam hari paling penat dalam tahun ni. HAHA. Sebab apa? Sebab dah terlalu di manjakan sangat dengan si Nouvo LC. Selalu mana-mana eyfa pergi mesti En. Nouvo LC yang temankan. Di sebabkan kerata abah accident hari tu terpaksa lah kasi abah guna En. Nouvo LC buat sementara waktu ni :'(


Hari ni eyfa keluar tanpa En. Nouvo LC. Rasa macam tak biasa aje. Selalu sekali press dah sampai dah ke destinasi. Tadi macam-macam hal terjadi masa naik tren. First naik LRT Putra kat setiawangsa turun dekat KL Central. Lepas tu tukar tren amek KTM pulak sebab nak pergi ambil kawan eyfa dekat Pantai Dalam.

Tunggu KTM tu tahu ajelah kan? LAMBAT SANGAT-SANGAT! Letih gila tunggu -.-" Lepas tu dah lah tak dapat duduk sebab ramai. Grrrr~ Sabar ajelah kan. Dah sampai Pantai Dalam eyfa dengan kawan eyfa ke KL Central balik. Masa tu jam dah pukul 3. Padahal eyfa gerak dari umah pukul 12 kot. Bayangkan berapa lama? HAHA.

Dah sampai KL Central berjalan pulak ke Monorail tu. Perghh! Serius rasa macam nak terbang aje sebab kaki rasa macam dah nk tercabut ni haaa. Dulu zaman muda-muda relex aje dari KLCC --> Pavillion --> Time Squares JALAN KAKI tak de lah rasa penat macam ni. Sekarang? Dah rasa mcm nk meninggal je -.-


Lepas tu nak balik pun sama. Selalunya parking En. Nouvo LC dekat pavillion TAPI hari ni tak bawak so, kena lah jalan kaki ke Monorail. Dah lah nak ke Monorail tu naik bukit lepas tu kena naik tangga sekali. Muka jangan cakap lah! Dah macam muka orang minyak dah!! Berpeluh sana, berpeluh sini. HAHA.

Sekarang dah dewasa barulah terasa susahnya bila tak ada kenderaan sendiri. Walaupun eyfa tak ada kereta. Ada moto pun jadi lah kan? Duduk KL jem beb! Naik motor jugak senang boleh menyelit. HEHE. Adoi. 


Sekarang kaki eyfa dah melecet gila-gila punya. Rasanya tak pernah melecet sampai macam ni sekali. Serius lepas ni taknak keluar kalau tak ada En. Nouvo LC. Taknak naik tren dah! PENATTTTT!!!!! -.-" Good Night =)

KBAI~


P/S :  
Siapa nak smartphone murah? --> CLICK SINI
Siapa suka minum MILO --> CLICK SINI
Siapa nak Blackberry murah? --> CLICK SINI
Nak tahu lebih lanjut pasal BBM? --> CLICK SINI
Nak dapat trip ke PERTH percuma? hanya perlu --> CLICK SINI

10 comments :

Nur Syazana Mohammed Sani said...

senang upah some 1 jadi pemandu setie ,. haha XD

kotak bulat said...

hehe..lau xde transport memg susah..

rara pinkmafia said...

ala knp tak piccy yg peluh2 tu?heheeh.

hmm eyfa duk sini je ke?rtm dh dekat sgt lah ngn PD tu.akk ada member duk sane gak

Panda said...

Tapi kadang2 best gak naik tren suka-suka. Tgok keadaan.

.m y z. said...

dulu ziema penah pegi KL sentral then pergi klcc then pergi mid valley then pergi ts, then pegi mid valley balik semata2 nak cari kasut adik =,=

GaRy™ said...

gary yang baca entri ni pun dah rasa penat..apatah lagi eyfa yang merasa...huhuhu~

Amey said...

sy dah curi banner blog kamu.. boleh lihat di blog sy.. jom exchange banner.. :D

tia @ Ini Kisah Tia said...

ala kesian . Tia memang tak suka jalan kaki . better perap dan jerukkan diri dalam rumah sudah ;)

auny aizie said...

aaaa. mmg susah . tambah2 time lapar n terdesak nak carik makannn! arghhh

siti kektus said...

ala,
sesekali exercise apa salahnya kan, hehe ;)

 
\\ALL RIGHT RESERVED. Copyright@ HAK MILIK AFIFAH ALIAS//
Full Designed by eyfaaliasstory.blogspot.com