Monday, June 13

Panggilan paling sweet untuk pasangan korang apa?

Assalamualaikum.


First sekali jangan lupa vote eyfa untuk contest Churpchurp tinggal lagi beberapa jam aje lagi.
Cara-caranya seperti bawah ini :


Step 1: ‘Like’ Churpchurp on Facebook
Step 2: Go to this page
Step 3: Press the ‘Vote Now’ button
Step 4: DONE!

Thanks pada yang vote. Hm. Korang semua eyfa rasa mesti pernah couple kan? Mesti semua pernah ada boyfriend/girlfriend kan kan kan? Apa geleng-geleng? Taknak mengaku lah tu. HAHA.


Sekarang ni macam-macam panggilan ada untuk yang tercinta. Serius lah korang panggil boyfriend/girlfriend korang dengan panggilan apa? Jangan lah malu-malu nak cakap! Cepat bisik kat eyfa. HAHA.

"Bie - Baby"

"Abang - Anjew"

"Papa - Mama"

"Mummy - Daddy"

"Bucuk - Cayunk"

mana satu jadi pilihan hati korang? HAHA. Serius lah eyfa pun penah guna panggilan-panggilan mcm yang kat atas tadi ni. HAHA. MALU kejap! hehhehhe. Nak dengar satu gossip tak? Ni nak mengumpat sikit! Ehem. Tadi kan eyfa jaga kedai abah, lepas tu ada satu costumer ni umur dalam lingkungan 40an tengah bergayut dengan someone.

"Baby kat mana tu?"

"Hm. Abang kat Setiawangsa ni. Baby dh mandi?"

"Hehe. Baby ni! Kejap lagi abang ambil baby ya?"

"Oh okay! Baby dah makan? Rindu dekat baby"

"Jumpa nanti tau. Bye baby. I love you. MUAH!"

Errr. Eyfa rasa macam WTFish mamat ni? HAHA. Geli siot. Agak-agak korang lah kan dia cakap dengan siapa? Wife dia? TAK MUNGKIN!!! Eyfa rasa mesti scandal dia a.k.a perempuan simpanan dia. Sumpah abang tu dah macam pakcik-pakcik eyfa dah. Takkan lah dia tak kahwin lagi? Bercerai? Duda? Amboi. Sweet sangat tu! Geli aje dengar. Dah lah cakap kuat-kuat. Malu la sikit.

TAPI eyfa pernah baca satu majalah ni. Sebenarnya lebih elok kita panggil orang yang kita sayang tu dengan nama penuh dia. Contoh macam ni :

"Morning Afifah Alias, i miss you"

Haaa. Kan rasa macam best jee. Eyfa pun suka bila boyfriend eyfa panggil eyfa macam tu. Tak tahu lah kenapa. HEHE. Tapi itu depends lah pada korang kan nak panggil apa pun? Eyfa tak kesah. Aiman lagi tak kesah! HEHE.

KBAI~

32 comments :

Nzyrahun said...

Semua geeeeelii ! HAHAHAHAHA : D

EYFAalias said...

@Nzyrahun

elehh! ntah2 dia pn same. ehhhee :p taknak mengaku la tu :P

azrijohan said...

euwww...geli geli geli

EYFAalias said...

@azrijohan

elehhh! geli konon. padahal............... HAHAAHHAHA

.m y z. said...

hahahah eeeee geli orang panggi BABY! werk werk +__+

EYFAalias said...

@.m y z.

Eleh ziema jual mahal! hahaa

anismelon said...

euuuwww..geli geli..biase biase sudah..ngeeee..ayg anje..perlu ke..geli lorh..tmbh tmbh kalo lelaki yg dipanggil anje..wahaha

EYFAalias said...

@anismelon


hehehee. geli en? tp tu la yg org suka :p

Cik Miera said...

abg cyg, haha..

tapi paling suka bila guna kau aku.suka sgt bila bf guna panggilan mcm ni. mmg sempoi.. Alhamdulillah xpenah la smpai gaduh2..

~syue~ said...

dlu pngil abang..tp jeles sbb kalo prempuan yg ag muda pngil dia abg gak.. skang bie..hehehe

oops, MALUnye *tutup muke*

>> ade org kata,x elok pngil mama papa awl2 :)

Cik Ezy Brutal said...

kalo org laen pgl camtu cik ezy suke..
nmpk sweet..
tp cik ezy pgl awk2 saye2 je ngn boipren..
hahakk
boipren cik ezy geli geleman bile pgl die baby..
wakaka..
malu pulak..

SoLy SoLicious said...

kwan sy ade gk ....
ade yang pgill abah & ummi...
WTH.. lum kawin dah abah umi bagai..hahaa

rosliza rubee said...

klo rose laa p kt pakcik tu ckp...eeeee geliiii yeeee..hahaha

☺MissNJZ☺ said...

Haaa.. Gune aku kau.. Ade x?

Tak penah la cpl2 ni :D

cik ayin said...

b-baby....suka gila ngan nickname ni

♥ Jieha lu'lu ♥ said...

teringat time sekolah membe mengigau smpai ciap panggil cikgu as baby..huiu

tia @ Ini Kisah Tia said...

yeaaa . blog dia dah makin comey :)

emm , test jap ..

"gud morning Tia :)"

bunyik rock aje . ngeh3x !

EYFAalias said...

@Cik Miera

HEHE! ada jugak org mengaku. standart la. ramai org penah guna panggilan kat atas tu ye dak? hehehee.

EYFAalias said...

@~syue~

Tak elok papa mama kenapa? Ehem. terasa sikit. ahahhahahhaha

EYFAalias said...

@Cik Ezy Brutal


hehehee. kadang2 panggil baby comel apa? rasa mcm di manje2 di belai2. cewahh! ahahahaa

EYFAalias said...

@SoLy SoLicious

kawan eyfa pn ada mcm tu. hahahaha

EYFAalias said...

@rosliza rubee

a;ah rose pastu tak pasal2 rose kena lempang nnt dgn pakcik tu. hahaa

EYFAalias said...

@☺MissNJZ☺

ada je tyra. ehhhee.

EYFAalias said...

@cik ayin


hehee. sama! dulu penah guna jugak! ehhee

EYFAalias said...

@♥ Jieha lu'lu ♥

perghh. sampai mcm tu sekali eh? ahahahaa. kelakanyaa :p

EYFAalias said...

@tia @ Ini Kisah Tia

maksudnya nama penuh. lagi elok :)

hehee. comel ke blog kite? macihh :p

ArulchelseA said...

summe kata geli..sume kata kawan je yg guna..ye la tu.....kih kih kih..

aku pangil manje..ok tak ..kah kah kah..

EYFAalias said...

@ArulchelseA


eyfa mengaku! eyfa x kata kawan! ehehhehhehe. amboi manja? sweetnya arul! hahaa

kc kasedah said...

hehehe tapi bucuk-anjew tu mmg geli bapak! haha mmy ddy penah guna sekali utk ex dulu. hahahaha lg cam bongok asenye. tp skg aku lek2 je. sayang sudah. haha nak panggil dia abang pn aku geli. da la sebaya!

EYFAalias said...

@kc kasedah

nnt dah kahwin? panggil la abang. ehehhee

abglan said...

geli geleman kee... geli² manja hu hu

EYFAalias said...

@abglan

dh org tua dah sebaya pakcik kita. geli la. kalau muda2 tu ok lg. eheheh

 
\\ALL RIGHT RESERVED. Copyright@ HAK MILIK AFIFAH ALIAS//
Full Designed by eyfaaliasstory.blogspot.com