Wednesday, June 1

Kisah Adinda Milano Evans'

Assalamualaikum.

Sekarang ni kecoh pasal blog budak 14 tahun si Adinda Milano Evans' ni. Korang ada baca ke ? Eyfa tahu pasal  blog ni last week tak silap. Tak sangka cepat betul tersebar ya benda-benda macam ni? Huhuhu.


Sekarang ni dah kecoh dah. Siap dah ada fan page dah untuk budak ni. Eyfa rasa tak perlu lah kot sampai nak buat fun page bagai untuk dia. Kesian budak tu. Memang lah salah dia kan dalam hal ni. Tapi korang tak sepatutnya lah MENGAIBKAN dia lagi. 

Setakat jadikan pengajaran pada diri sendiri, kawan-kawan and keluarga okay lah kot. Ni sampai korang duk buat fun page bagai. Macam mana masa depan budak tu kalau korang buat macam tu? Tak fikir ke? Dia budak-budak, otak letak kat lutut tu biasa lah kan. Otak korang pun jangan lah letak kat lutut gak.

Nak kata fun page tu dia buat sendiri takkan lah kot? Twitter dia pn tetiba dah ada. Pastu ayat. ayat yang sama je. Err. tapi entah lah ! Hmmm. Korang tahu tak budak ni boleh saman korang sebab upload and download gambar dia and saman malu sebab korang aibkan dia? HATI-HATI ! Jangan sampai korang yang terkena balik.

Nak cakap lebih-lebih pun tak guna karang korang kata eyfa backup budak ni pulak. Tapi dalam Islam kan dah cakap tak elok kita mengaibkan orang lain di depan orang ramai? Korang masing-masing dah besar. Pandai-pandai lah fikir baik buruk okay. 

Kalau eyfa salah cakap mintak maaf ya ! =)
KBAI~

16 comments :

ViSiTMeFaTiN@LOliPOP said...

tulah..tegur biarlah berhemah..tol x..

dy masih pemikiran kanak2 lg..

cheers..~~

EYFAalias said...

tu la budak2 otak memang tak betul. tapi kita pn jgn jd xbetul sekali.

nOah said...

Yerp..lagi kita bukak aib orang lagi dapat dosa..kita nasihat kalau dia tak nak terima terpulang pada dia..

Dayat said...

Apa yang aku miss ni? dak tu wat apa yang kecoh2 tu

tia @ Ini Kisah Tia said...

yee , budak2 yg tak berfikiran matang . tak faham betol !!

Kan Dah Makan Penampar

.m y z. said...

pasal kes apa ni sis? ziema tak tau pun T__T

Cik Ezy said...

huhu.. baru tau pasal ni hari ni..
xptot la wat page sampai macam ni kan..
nasihat la leklok..

HazHand said...

budak ni mmg..gile sikit..hahahha!
nk kene msuk tnjung harapan la kot~

aNggUn said...

juz know dis girl.. huhuhu.. tp sapa sbnr dia ni.. tgok sume org duk kutuk dia kaw2.. x brani nk komen, diri sendiri pon masih belum kuat iman nya.. tp mari kita sama2 baiki diri.. betul x??

EYFAalias said...

yeah. betul betul. jadikan ikhtibar dari kisah dia :)

Anonymous said...

biar je lah kat budak ni...lg pon dia x matang lg nak menempuh semua ni...suatu hari nti dia msti akan insaf pcayalah...lg 1 pk la ms depan dia ..kalo korg aibkan dia cm ne la ngan ms depan dia nti...insyaalllahh suatu hr nti dia akn mdpt ptunjuk dan hdayah untk berubh kejalan yg benar...aminn

Lone Ranger said...

bkn org nk provok dri die. tp die yg memalukan dn made people provok die sendiri . fanpage is another way people make fun of her foolishness. mungkin die tak sedar ape yg die buat 2 sbb tak pk panjang . bdk2 zaman skang ske pk dri die da besar dan matang . kesan panjang akan timbul dari kesilapan bodoh die .

Yes , kte tak perlu jge aib org. we need to our shame ourselves , sbb die sendiri tak jge aib 2 , how people to respect her?

about saman malu ,kalau die buat pun , I think die tak mng pun kes 2 . sbb kes curi gamba or wat so eve . sbb byk lg fake people outside there curik gamba org lain jgk. this is because die yang memulakan kesilapan bodoh itu sendiri . ktekan la die nak bawak hal ni ke tgh , maybe ade bnde lain akn dibongkarkan ? perkara yang die mengaku tader dara 2 pn da cukup memalukan ape tah lagi perkara yang akan dibongkarkan oleh pendakwaraya .

ni hanya lah pendapat shj , tidak memihak kepada sesiapa pun . more contra , yes I know .

Laila Lola said...

haaaa, sangat sangat setuju. apa lah salah budak tuu dekat semua orang. dia tk buat salah pon dekat orang lain. tapi orang lain pulak dok heboh pasal dia. berdosa oh. -,-

Mr.Kay said...

bagus la eyfa ni...like 1000x... org cmni la yg kita cari

Akulah Pak Lan said...

Yang penting kita sama2 jaga diri kita sendiri..

amy amira said...

aku dah puas perli diaorg yg kutuk adek adinda milano tu!jgn kutuk..jgn kutuk ehhh diaorg buat lagi lantak korg lah...sy mmg setuju dgn akak sb berani buat entri ni....

 
\\ALL RIGHT RESERVED. Copyright@ HAK MILIK AFIFAH ALIAS//
Full Designed by eyfaaliasstory.blogspot.com