Tuesday, June 14

Kau ni terencat akal ke duk taip pelat-pelat ni?

Assalamualaikum.

Entry kali ni eyfa rasa ramai yang akan sentap. So, eyfa mintak maaf awal-awal dulu ya! HEHE. Korang baca tajuk entry ni mesti korang boleh agak kan apa yang eyfa nak bahas kali ni. Cewah! Bahas katanya. Dah macam pidato lah pulak! Hik hik =D





Video Eeewww by "INI ANWAR HADI" ni mesti korang dah penah tengok kan? Tipu lah kalau tak pernah tengok kan! HAHA. Kalau tak pernah tgk boleh usha kat atas ni okay? Apa pendapat korang pasal benda ni? Rasanya sekarang masih ramai yang menggunakan bahasa "eeewww" ni kan? terutama bebudak sekolah. HEHE.

"CeWonoKZnyEw taDy iTew kWa dEnaN tAWan iTew"

"BoWiNk nYew tiTEw, oN9 xDew oWg peRacAn p0wN. CoMbUnknYew"

"NoTie tAw yu nIeh! MeNCiii"

Haaaa. Eyfa taip tiga ayat kat atas ni pun jari eyfa dah berbelit-belit menaip. Letih bukan main. Padahal tiga ayat je. HAHA. Segelintir kawan eyfa ada juga yang suka taip macam ni. Kadang-kadang eyfa perli tapi dorang macam tak paham. HAHA.


Masa blogwalking pun ada juga terjumpa blog yang menggunakan bahasa "eewww" ni. Serius eyfa macam lambat sikit nak habiskan baca entry dia sebab tak paham. HAHA! Penat duk mengeja satu-satu! Kadang-kadang rasa kelaka jugak tengok dorang type macam tu.

Ntah apa yang best sangat agaknya taip macam tu rupa. Bak kata IniAnwarHadi bukan comel pun korang duk eja macam tu. Annoying gila kot. HAHA. Taip biasa-biasa macam ni kan okay? Lagi senang orang nak paham apa yang cuba korang sampaikan. Ini tidak, taip macam budak terencat je.

Patut lah cikgu-cikgu mengadu paper korang masa SPM hancur ejaannya. Tunggang terbalik ejaan korang. Habis dakwat pen merah cikgu-cikgu. HAHA. Tu lah dah biasa sangat guna shortform melampau sampai terbawa-bawa kat sekolah.

Pada adik-adik kat luar tu kalau nak guna shortform pn jangan terlampau sangat ye dik. Nanti orang tak paham. Kesian kat adik nanti nk kena explain banyak kali sebab org tak paham apa adik taip. HAHA.

Akhir kata, Majulah sukan untuk negara.
KBAI~

P/S :

Call 10minit hanya 28sen? MURAHNYA! --> CLICK SINI
Teringin nak pergi bercuti? Ini lah masanya --> CLICK SINI
Ceh! Guna BB tapi xtau function BBM ! Meh tengok sini. --> CLICK SINI
Ada BFF? Jom tengok ni! --> CLICK SINI
Nestle nak kasi RM 1k, korang nak? --> CLICK SINI

36 comments :

.m y z. said...

caMpay hatiew cakap iteww tERencart akal. sobsobb. nAcib baik BM iteww A+. hakhak. pleaseeeeeeeeeeeee lahhhh T__T

HeziqaMushadadLee said...

baca entry aku jeh..HAHA

EYFAalias said...

@.m y z.

amboi! hahahhaa. sekeh kepala kanggg! :p

shiema sufian said...

eeeewwww. shiema mala lew nak bacew kalewww entrry macam gituwwww. hahaha

EYFAalias said...

@HeziqaMushadadLee

Errr. maksud? blur kejap.

EYFAalias said...

@shiema sufian

ahahhaahaa. sama lah kita :p

siti kektus said...

hqhq, ini lqgi tqk boleh blqh, first time bqcq, mqu pening pqle otqk?

pening tqk eyfq? hohoho ;)

tia @ Ini Kisah Tia said...

alaa , itew wase shomey jewp pown . ee , diew jelews lettew . sila ketuk dahi Tia doploh kali . bhahhaa .

EYFAalias said...

@siti kektus


Siti eyfa langsung xpaham. ahahhaha

EYFAalias said...

@tia @ Ini Kisah Tia


hahhaa. jangan kata 20x. 21 kali pn boleh :p

syaimz said...

owwwhh pleeeewwssseee,ewwwwww

HAHAHAHAHA

EYFAalias said...

@syaimz

HAHAHAA. dulu mesti syaimz cmni kn? :p

Freaky said...

haih bahasa apakah ini :P

hana nabihah said...

amboi garangnya >.< hehe..kite pon tak suke taw nak bace kalau pelat2 :p

Liyana Yusof said...

hahaha...
sama gak mcm sy....
susah betul nak baca budak2 terencat akal ni punye perkataan... hahaha....
Bahasa Malaysia :: Failed !!

etry sy yg pnah tulis psal budak2 ckap bahasa eiwwwww~

http://liyanayusof92.blogspot.com/2011/06/penting-ke-couple-masa-sekolah.html

EYFAalias said...

@Freaky

bahasa budak2. eheee

EYFAalias said...

@hana nabihah


hahahahha. mana ada garang :D

EYFAalias said...

@Liyana Yusof

hahahaa. tahu xpe :p

Cik Ezy said...

kebykkn nye budak skolah suke gune bhse ewwww ni..
hahakk..
mmg terbelit lidah nk bace..

EYFAalias said...

@Cik Ezy


HAHAA. tahu xpe. budak sekolah yg ramai.

syarifahsidrus said...

sempat makan nasi baru habis baca satu en3..haha

EYFAalias said...

@syarifahsidrus


perghhh! siap sempat makan nasi tu. ahahahahah

kc kasedah said...

aku rasa sampai nak pukul pun ada tapi kenangkan umo da 20 an da weyyy!

azel cak said...

assalam ~
perghhh ... topik mmg baik punya
nih kalau bagi adik2 yg suka buat ayat macam tuh
mmg masak woo ~
ok , aku seniri pun amek masa yang lama nak paham gak perkataan depa type tuh
even contoh yang kau beri tadi
saket otak translate ~
>.< !

datang singgah lepak baca and bagi pendapat
harap jangan terasa terkecik hati dengan kata-kata
assalam ~

Cik Miera said...

nak tau x, dulu miera pnh tau buat entry mcm ni.. pastu ada blogger yg sound cakap "skati la".. pergh, marah betul blogger tu.

pape pun, mmg benci org yg guna perkataan mcm tu dalam entry. siyes xpaham..haha

~syue~ said...

blurrr jap tadi..."titew" tu kite or tido? haha

eeeuwwww, wekkss... :D

EYFAalias said...

@kc kasedah

hahahha. memang ada pn. itu kau dh boleh terajang dorg kc! ahaha

EYFAalias said...

@azel cak


ehheheee. aku pn ambik masa nak taip tiga atay kat atas tu. ehehhe. thanks sudi singgah sini :D

EYFAalias said...

@Cik Miera

serius dia marah? mak aii. garangnya budak tu. ahahaa. ala, memang la suka hati. dia xnk dgr dia pny pasal :D

EYFAalias said...

@~syue~


titew tu KITA lah! ahhahahaa

rosliza rubee said...

kenapew ni kak eyfaaa..jgn lar marah yewww...hahahah
ni laa dialog budak2 sekolah lani..kazen rose selalu pakai...bila msg ngn rose n rose akan ckp...
"hang dok mencarut apa ni???hahaha"

EYFAalias said...

@rosliza rubee


hahahhaaha. merosakkan ayat je. ceh!

Ayu Mohd said...

memang sah diorg tuh terencat hahahha..mnyusahkan otak jer nak kena eja satu2..konon2 comel lar ckp cmtu kan hahaha

EYFAalias said...

@Ayu Mohd

HAHAAHA. marah nampak?

ArulchelseA said...

memang mencuakkan nak baca ayat2 mcm ni...tk tau apa kelebihannya..tp nmpk kepondan ada la... kih kih kih

EYFAalias said...

@ArulchelseA


kepondanan? aik?

 
\\ALL RIGHT RESERVED. Copyright@ HAK MILIK AFIFAH ALIAS//
Full Designed by eyfaaliasstory.blogspot.com