Friday, June 3

Pendapatan lumayan dengan GRAPEVINE !

Assalamualaikum.

Eyfa rasa ramai yang dah tahu pasal Grapevine ni kan ? Grapevine ni adalah satu bentuk pengiklanan terbaru dari Nuffnang dan Churpchurp yang bagi korang pendapatan berganda. Maybe ramai yang masih belum nampak iklan Grapevine ni. Alhamdulillah eyfa dah dapat 4 grapevine ni. HEHE. Tak silap eyfa kesemua sekali ada 4 iklan lah kalau eyfa tak salah. Kalau salah mintak maaf ya? :p


Iklan grapevine yang eyfa dah jumpa ialah (click lah kalau sudi) :
Apa itu GRAPEVINE ?

GRAPEVINE adalah salah satu cara bagaimana blogger boleh menjana pendapatan extra melalui pembaca blog mereka. Seperti yang anda sedia maklum, pendapatan yang terhasil dari iklan Nuffnang sebelum ini adalah berdasarkan 2 cara;

1. Bilangan pembaca
2. Bilangan klik pada iklan

Namun dengan revolusi GRAPEVINE, blogger boleh menjana pendapatan melalui perkongsian URL melalui Twitter, Facebook, Mesengger dan Email. Selain itu, bukan sahaja blogger, malahan pembaca blog juga berpeluang menghasilkan pendapatan. 



Nuffnang GRAPEVINE hanya akan wujud pada unit Nuffnang Skyscraper sahaja. Jadi kat sini anda boleh kongsikan maklumat URL tersebut seberapa banyak yang boleh. Tiada had limit yang dikenakan ! Jumlah pendapatan yang terhasil, boleh diperolehi di akaun ChurpChurp :)


Bagaimana caranya?
Mudah sahaja; 

Langkah pertama;
Hanya perlu klik pada salah satu platform ikaln GRAPEVINE dan kongsikan melalui Twitter, Facebook, Messenger mahupun email. 

Langkah kedua;
Isi ruangan email yang disediakan untuk menebus pendapatan anda.

Haaaaa. Macam mana? Berminat? Huhu. Korang boleh dapatkan satu iklan untuk CELCOM COLUMBO DI SINI ! Itu pun kalau ada lagi lah. HEHE. Selamat mencuba ! Oh ya! Kalau nak join CHURPCHURP boleh CLICK SINI =)

KBAI~


17 comments :

nonon787 said...

wah...banyaknya dapat. awak kongsi kat mana iklan tu? berapa lama tuk dapat area rm50 tu..?

.m y z. said...

waw mantop gila earning!

cik azeya said...

tu pendapatan awk ke? bestnyee.

*jeles.

:(

EYFAalias said...

CIK AZEYA , yeah alhamdulillah itu eyfa punya earning setakat ni. Hehe. ala janga jeles. esuk lusa awak plak.

MYZ. ZIEMA, hehehe. kena rajin :p

Dayana AZ said...

wow bestnyee :) hehe, dayana x bpe minat, dayana lbih suka blogging cari kwn2, klu ad pndapatan tu rezeki je hehe, ni mst rajin ping iklan kn? klu tak mst susa nk dpt tol x?

EYFAalias said...

memang susah pun nak dapat. kena rajin la kalau nak dpt pendapatan mcm ni. ehhee. tp okay la kan dr xde ? huhu. dulu eyfa cm malas jugak. tp fikir xde duit. buat jugak la :D

Cik Ezy said...

jeles tgok duit die byk..
kikiki..
cik ezy pemalas yg amat..

Freaky said...

huhu dulu awal2 rajin. lepas tu skang tumpu pada churp2 je.

Masalah Rumah Tangga

.m y z. said...

just share link dekat fb and twitter je ke?

EYFAalias said...

dekat mana2 pn boleh. email. status ym, skype. tumblr.

tia @ Ini Kisah Tia said...

hehee . Tia tengok aje . tak ambik port sangat ;)

EYFAalias said...

huhu

azrijohan said...

WAHHHHHHHHHH~
banyak gilaaa earnings !!

azrijohan said...

bagilah sikit tips nak dapat banyak gini:D

azrijohan said...

boleh le boleh laa

azrijohan said...

ajar ea:D

azrijohan said...

untung nyeee

 
\\ALL RIGHT RESERVED. Copyright@ HAK MILIK AFIFAH ALIAS//
Full Designed by eyfaaliasstory.blogspot.com