Monday, June 27

Jom check google page rank korang nak?

Assalamualaikum.

Tadi eyfa baru aje check GOOGLE PAGE RANK untuk blog eyfaaliasstory.blogspot.com ni. Tak sangka rank blog eyfa dalam google 2/10. Hehe. Memang lah bagi korang tak lah tinggi mana kan? tapi Alhamdulillah lah. Kira okay ah tu kan dari telur ayam (0).


Korang semua dah check ke belum korang punya blog? Kalau belum jom check sekarang. Boleh juga tahu kan kedudukan page korang dalam google. hehe. Kalau nak check boleh masukkan url korang dekat bawah ni okay :)

Check Page Rank of your Web site pages instantly:




This page rank checking tool is powered by Page Rank Checker service
PageRank berfungsi menentukan web mana yang lebih penting/popular dan ianya juga adalah salah satu cara utama dan layak untuk ditampilkan pada halaman utama mesin pencari google. Ranking web dikira dari 0 hingga 10. Kira makin tinggi rank makin famous lah web tu. Paham kan?

So, penting ke tidak Google page rank ni? Hehehe. Eyfa rasa penting kot sebab web yang mempunyai ranking yang tinggi biasanya akan dapat tempat atau ruang yang lebih baik/bagus dalam mesin pencari google berbanding mereka yang mempunyai page rank yang rendah. Korang taknak ke org search je blog korang keluar? hehe.

KBAI~
>>>>> SAMSUNG GALAXY SII <<<<<
>>>>> PROTON INSPIRA <<<<<
>>>>> P1 4G EXCLUSIVE <<<<<
>>>>> GRAPEVINE DEFAULT <<<<<
>>>>> MARIE FRANCE BODYLINE <<<<<
>>>>> CELCOM COLUMBO <<<<<
>>>>> DIGI IPHONE4 <<<<<

33 comments :

Mr.Superman said...

wah hebad..tp x check lg :D

Mr.Superman said...

eyfa,knp kt iklan x kua pun banner abg?da masuk url kot.

Unknown said...

@Abang Stalker

check lah cepat banggg! mesti rank blog abg tinggi sbb followers ramai. xmcm blog eyfa :((

Unknown said...

@Abang Stalker

tak keluar? org len keluar je bang.

myzziema said...

yeay 2 jugak! haha. semalam cek dapat telur. eksited kejap. haha.

p/s : suka pulak main isi2 banner kat blog ni. HAHA :P

Unknown said...

@.m y z.

yeke? sama lah kita ! :D

me said...

wah !nk check jugak ! thanks for the infooo :DD

Unknown said...

@syashafie

welcome :D

Firdaus Life said...

freaky punya 4.. cool :D

K said...

wah, 2. blog keroro 0 jek T.T

Unknown said...

@Freaky

wow! tahniah ! :D

Unknown said...

@sergeant keroro

ala. nanti naik la tu :D

Syafiqah Takiyudin said...

dapat 0 je.sobs!

Unknown said...

@Nur Syafiqah Md Takiyudin

ala. nanti naik la tu :D

ezy.xixii said...

saye pon 2/10 jgk..
hehe

ezy.xixii said...

kalo nk join yg 2 tgok sini ok..
=)

http://lemonribena.blogspot.com/2011/04/semua-tentang-sepuluh.html

iPai said...

kena pergi kat laman web dia baru leh cek ..

dapat 1 ... waaaa ... terharunya ..

Unknown said...

yea..aish pun dapat 2/10 gak! ;p good info

AZRI said...

Wooowwwww!!!!
2 siott....
blog nie:

http://azrijohan.blogspot.com/

dapat telur unte;p

AZRI said...

tak tau lagi PR ni kira ikut ape:O

Mr. Asada said...

terus meng-check lepas baca entry ni. tak sangka pulak dapat 3/10. hahaha..

tenkiu.. tenkiu.. nice sharing!

tia @ Ini Kisah Tia said...

Tia baru 1 . cet ! tertinggal satu daaa :(

Fleura said...

awak dah kene cioman maut kt sini.

http://kookiedot.blogspot.com/

arituarini said...

alamak satu je...huhuhu.. malas la nak berblog mcm ni...kih kih kih

iPai said...

terharunya aku ada banner aku kat bawah T_T ...

aku dah letak kau punya cepat2 dah ..

kotak bulat said...

hhehehe...da check da.. :)

Aida Azryn said...

dah check. dapat 2 jugak! huhu.. ;p

ct kektus said...

tak nak lah cek, nanti mesti keputusannya mengecewakan, sobs~

Unknown said...

aduyai...pehal aku dpt N/A???...xpaham....seyes xpaham...

Unknown said...

@Takeshi Kurosawa

apa yang N/A?

Tea Dno said...

rasa mcm xde je.. xnk cek lah.. hahahaha..

Mr.Superman said...

abg pny x keluar.da 2x bt x ada image pun.abg rs ada pedajal la.. :( apa kata eyfa bt kn. ;D baik kn..hehe

Daun Mengkudu said...

best jugak main benda ni

 
\\ALL RIGHT RESERVED. Copyright@ HAK MILIK AFIFAH ALIAS//
Full Designed by eyfaaliasstory.blogspot.com