Monday, June 27

Jom check google page rank korang nak?

Assalamualaikum.

Tadi eyfa baru aje check GOOGLE PAGE RANK untuk blog eyfaaliasstory.blogspot.com ni. Tak sangka rank blog eyfa dalam google 2/10. Hehe. Memang lah bagi korang tak lah tinggi mana kan? tapi Alhamdulillah lah. Kira okay ah tu kan dari telur ayam (0).


Korang semua dah check ke belum korang punya blog? Kalau belum jom check sekarang. Boleh juga tahu kan kedudukan page korang dalam google. hehe. Kalau nak check boleh masukkan url korang dekat bawah ni okay :)

Check Page Rank of your Web site pages instantly:




This page rank checking tool is powered by Page Rank Checker service
PageRank berfungsi menentukan web mana yang lebih penting/popular dan ianya juga adalah salah satu cara utama dan layak untuk ditampilkan pada halaman utama mesin pencari google. Ranking web dikira dari 0 hingga 10. Kira makin tinggi rank makin famous lah web tu. Paham kan?

So, penting ke tidak Google page rank ni? Hehehe. Eyfa rasa penting kot sebab web yang mempunyai ranking yang tinggi biasanya akan dapat tempat atau ruang yang lebih baik/bagus dalam mesin pencari google berbanding mereka yang mempunyai page rank yang rendah. Korang taknak ke org search je blog korang keluar? hehe.

KBAI~
>>>>> SAMSUNG GALAXY SII <<<<<
>>>>> PROTON INSPIRA <<<<<
>>>>> P1 4G EXCLUSIVE <<<<<
>>>>> GRAPEVINE DEFAULT <<<<<
>>>>> MARIE FRANCE BODYLINE <<<<<
>>>>> CELCOM COLUMBO <<<<<
>>>>> DIGI IPHONE4 <<<<<

33 comments :

Abang Stalker said...

wah hebad..tp x check lg :D

Abang Stalker said...

eyfa,knp kt iklan x kua pun banner abg?da masuk url kot.

EYFAalias said...

@Abang Stalker

check lah cepat banggg! mesti rank blog abg tinggi sbb followers ramai. xmcm blog eyfa :((

EYFAalias said...

@Abang Stalker

tak keluar? org len keluar je bang.

.m y z. said...

yeay 2 jugak! haha. semalam cek dapat telur. eksited kejap. haha.

p/s : suka pulak main isi2 banner kat blog ni. HAHA :P

EYFAalias said...

@.m y z.

yeke? sama lah kita ! :D

syashafie said...

wah !nk check jugak ! thanks for the infooo :DD

EYFAalias said...

@syashafie

welcome :D

Freaky said...

freaky punya 4.. cool :D

sergeant keroro said...

wah, 2. blog keroro 0 jek T.T

EYFAalias said...

@Freaky

wow! tahniah ! :D

EYFAalias said...

@sergeant keroro

ala. nanti naik la tu :D

Nur Syafiqah Md Takiyudin said...

dapat 0 je.sobs!

EYFAalias said...

@Nur Syafiqah Md Takiyudin

ala. nanti naik la tu :D

Cik Ezy said...

saye pon 2/10 jgk..
hehe

Cik Ezy said...

kalo nk join yg 2 tgok sini ok..
=)

http://lemonribena.blogspot.com/2011/04/semua-tentang-sepuluh.html

iPai said...

kena pergi kat laman web dia baru leh cek ..

dapat 1 ... waaaa ... terharunya ..

Cik Aish said...

yea..aish pun dapat 2/10 gak! ;p good info

azrijohan said...

Wooowwwww!!!!
2 siott....
blog nie:

http://azrijohan.blogspot.com/

dapat telur unte;p

azrijohan said...

tak tau lagi PR ni kira ikut ape:O

ASaDa RyutaRo said...

terus meng-check lepas baca entry ni. tak sangka pulak dapat 3/10. hahaha..

tenkiu.. tenkiu.. nice sharing!

tia @ Ini Kisah Tia said...

Tia baru 1 . cet ! tertinggal satu daaa :(

hanieqha said...

awak dah kene cioman maut kt sini.

http://kookiedot.blogspot.com/

ArulchelseA said...

alamak satu je...huhuhu.. malas la nak berblog mcm ni...kih kih kih

iPai said...

terharunya aku ada banner aku kat bawah T_T ...

aku dah letak kau punya cepat2 dah ..

kotak bulat said...

hhehehe...da check da.. :)

Aida Azryn said...

dah check. dapat 2 jugak! huhu.. ;p

siti kektus said...

tak nak lah cek, nanti mesti keputusannya mengecewakan, sobs~

Takeshi Kurosawa said...

aduyai...pehal aku dpt N/A???...xpaham....seyes xpaham...

EYFAalias said...

@Takeshi Kurosawa

apa yang N/A?

Tea said...

rasa mcm xde je.. xnk cek lah.. hahahaha..

Abang Stalker said...

abg pny x keluar.da 2x bt x ada image pun.abg rs ada pedajal la.. :( apa kata eyfa bt kn. ;D baik kn..hehe

Daun Mengkudu said...

best jugak main benda ni

 
\\ALL RIGHT RESERVED. Copyright@ HAK MILIK AFIFAH ALIAS//
Full Designed by eyfaaliasstory.blogspot.com