Friday, June 17

Churpchurp VS. Says.My

Assalamualaikum.


VS.


Rasanya dalam dunia blog ni ramai yang dah tahu apa itu CHURPCHURP dan SAYS.MY ni kan? Tapi antara dua ni mana lebih bagus and mana yang lebih mendatangkan untung yang berganda-ganda? Cewahh! Ayat dah macam buat business MLM dah! HAHA.

Kedua-dua media pengiklanan ni memerlukan bilangan UNIQUE CLICK untuk mendapat reward dari Churpchurp dan Says.My ! Bagi setiap unique click korang akan terima 20sen hingga ke 40sen. Tapi standard korang akan dapat 20sen setiap unique click. Tak banyak beza pun sebenarnya.

Other than that, bagi mereka yang mempunyai blog itu adalah satu keistimewaan untuk mempromosikan iklan mereka. If tak ada blog pun boleh join juga sebab Churpchurp and Says.My menggunakan social network seperti Facebook dan Twitter bagi mempromosikan iklan mereka. Kira senang cerita, lagi banyak korang promosikan iklan mereka lagi besar lah peluang untuk korang dapat reward.

TAPI masalah permasalahnya sekarang mana lagi satu yang best? Mana lagi untung? HAHA. Itu yang jadi persoalannya sekarang ni. Semua orang ada pendapat tersendiri kan? Bagi eyfa Churpchurp and Says.My ni mempunyai kelebihan tersendiri. Sebab apa? Sebab Churpchurp ada Schedule Tweet yang mana korang still dapat reward walaupun tak ada unique click. Kalau Says.My pulak if kita sertai Survey dari mereka kita akan diberi ganjaran sebanyak RM3 setiap survey.

So, dua-dua bagus kan? Kalau korang jenis mata duitan macam eyfa. Pilih lah dua-dua sekali. HAHAHA ! OH EM GEE! Korang belum daftar lagi? Meh meh kat bawah ni eyfa dah sediakan link bagi yang belum mendaftar. Jangan risau. Tiada bayaran dikenakan =)

DAFTAR CHURPCHURP ? --> CLICK SINI
DAFTAR SAYS.MY ? --> CLICK SINI

34 comments :

Mek Onie said...

meaw dah join dedua dah ^__^

Firdaus Life said...

dah join semua tp x aktif sangat

Unknown said...

@meaw

mana lagi masyuk? heheh

Unknown said...

@Freaky

knp tak aktif? :p

ezy.xixii said...

kalo xreti tweet2 cane?
hoho..
cik ezy share iklan kat pesbuk je..
huhukk

Unknown said...

@Cik Ezy

macam eyfa ckp kat atas. lagi byk kita share lg banyak la peluang utk dpt reward. ehhee. xde tweet pn xpe :p

Mr.Superman said...

btw,abg da sign up utk sys.my tu tp x pnh pun gn.

SoLy SoLicious said...

says.my belum reg lagi....churp2 aje..heee

Unknown said...

@Abang Stalker

rugi la kalau xguna. ehehee

Unknown said...

@SoLy SoLicious

jom reg cepat :D

myzziema said...

haha amboi promote habis-habisan :P

p/s : widget komen tu cuba try copy code lain. mesti boleh punya :)

Unknown said...

@.m y z.

dah try dh. xleh :((

myzziema said...

dulu, banyak jugak lah ziema copy code yang sama tapi drpd tutorial blog lain2. ziema try semua. last2 boleh. hehe :)

AZRI said...

ajar la sheeduled tweet tu apa,camna???

xpena dapekkkk pongg-_-

arituarini said...

sama la kita..sy pun mata duitan..tp yg say tu tk join lg..tk tau nk join mcm mana..nmpk cam best je..

Gary Asip said...

hahaha... x nak curang ngan advertlets la.... hehehe..
gary dah letak banner eyfa kat page blog gary.... kat sini :

http://garyasip.blogspot.com/p/exchange-banner.html

jom exchange banner!! ngeeee...

Gary Asip said...

gary belajar buat kotak2 tu kat sini:

http://www.firdauskasim.com/2011/03/cara-buat-page-banner-exchange.html

Unknown said...

@.m y z.

nnt la eyfa try k. ehehe

Unknown said...

@azrijohan

nnt eyfa bgtau :D

Unknown said...

@ArulchelseA

join je dua2. ehehee

Unknown said...

@GaRy™

okay nnt eyfa amek banner gary :D

Unknown said...

wahhhh.. takpe ke curang nagn nuffnang yek?? HAHAAH

Jasmin Ibrahim said...

dtg nk folo,tp xbleh pulak.....T_T.....nk klik yg dkt folower pun xbleh sbb kotak tweeter tu mngganggu lor....huhu.....T_T.....next time tgglkn la link klau folo org ea......ni x,klik kt my folower xdk pun link awk....:-(

kura said...

nak dua dua! lg untung. senang kumpul duit kawen. wahahaha

hoh. mmg la xkena bayar, sebab anda yg dibayar. amboirr haha

Unknown said...

@Jasmin Ibrahim

eh? xleh folloe eh? ehehee.

Unknown said...

@kura

hahahahhaaa. kantoi plak :p

Unknown said...

@...Minah BluR...

ini tidak dikira curang syg :)

Unknown said...

@GaRy™

thanks gary :D

ct kektus said...

tu dia, eyfa dah macam agent buat duit pulak dah, hehehe

hari, kite try daftar churp2, pehal tah yg slack, susah bebeno lah, huu~

Unknown said...

@siti kektus

daftar gun acc fb pun boleh ct :D

Tea Dno said...

dah ade says.my setahun yg lepas. tp baru skang prasan. tu lah, dulu buat bodo je. hahah.

Unknown said...

@Tea

lebih kurang churp2 je :)

greenpapa.com said...

saya join 2 2 sekali,kalau churpchurp bagi rm100 dengan cheque,say.my selalu rm50bank in ke akaun bank.so saya sapu semuanye heheh
green.Papa.com: Cash out ke 2 dari ChurpCHURP.....YEAAAAAAAAAA....... http://greenpapacom.blogspot.com/2012/01/cash-out-ke-2-dari-churpchurpyeaaaaaaaa.html?spref=tw

Schu haDa said...

baca entri tentang SAYS vs NUFFNANG kat sini http://syuhadahstorimori.blogspot.com/2012/10/says-vs-nuffnang.html

 
\\ALL RIGHT RESERVED. Copyright@ HAK MILIK AFIFAH ALIAS//
Full Designed by eyfaaliasstory.blogspot.com