Wednesday, June 29

Malang tak berbau | MESTI BACA

Assalamualaikum.

Hari ni eyfa ada sedikit berita kurang gembira. Hmmm. Korang ada tengok berita tak semalam pasal orang kena rompak dekat area gombak yang dapat di rakam oleh CCTV jiran dia tu? Ada tengok kan? Today KAKAK IPAR eyfa pula kena rompak dengan orang yang sama pagi tadi !

Ya Allah ! Tak tahu lah macam mana nak gambarkan perasaan kakak ipar eyfa time tu. Dah la kakak ipar eyfa tengah pregnant. Nasib baik tak ada apa-apa yang berlaku. Alhamdulillah! Syukur sangat-sangat! Risau kiteorang. Dah la kakak ipar eyfa ni jenis yang terlampau lembut. Kira macam lembik la orangnya.

Ceritanya macam ni. Pagi tadi kan hujan. Abang eyfa pergi kerja lambat sikit dalam pukul 9.30 pagi. Time tu kakak ipar eyfa hantar abang eyfa depan rumah. Lepas abang eyfa gerak pergi kerja, kakak ipar tetiba rasa nak pergi toilet so, pintu tu just tutup biasa aje tak kunci.

Keluar dari toilet aje dah ada 2 orang lelaki BERPARANG tunggu depan toilet and acukan parang dekat tengkuk kakak ipar eyfa. Lepas tu perompak tu rentap rantai and gelang tangan kakak ipar eyfa. Memula ingatkan 2 orang aje perompak. Rupanya ada lagi 2 perompak dekat tingkat atas tengah geledah barang. Bermakna 4 orang la semuannya.

Kakak ipar eyfa tak melawan. Just bagi aje apa perompak tu nak. Yelah dah acu parang dekat leher mampus nak melawan? Habis lappy, PSP, duit, jam, handphone 3 biji, and ada lagi lah 2 3 barang dah di ambil oleh perompak tu. Dorang buat kerja kejap aje. tak sampai 10min pun.

Lepas perompak tu dah blah, kakak ipar eyfa pergi umah jiran mintak call abang eyfa and family. Lepas tu terus report polis. Masa buat report tu ada lagi orang yang buat report. India. Dia pun kena rompak juga dengan orang yang sama. Dia stay area Cempaka. Kakak ipar and abang eyfa stay area Pandan. Kira dekat lah kan. India tu skrg dekat hospital sebab dia melawan perompak tu.

And then perompak tu rompak area Hulu Klang pula. Alhamdulillah tak tahu lah macam mana boleh terkantoi, 2 orang daripada nya telah berjaya di tangkap oleh pihak polis. Manakala lagi 2 orang terlepas. But insya'allah tak lama lagi dapat la tangkap lagi 2 orang tu. Polis kita kan cekap? :)

Eyfa dapat tahu pasal perompak tu sebab masa abang eyfa buat report kat balai. Polis tu yang bagi maklumat. Kiranya perompak ni sehari dia rompak banyak rumah. Bayangkan betapa cekapnya dorang buat keja? Yang tak boleh blah tu. Perompak tu siap cakap "Aku dah lama aim rumah ni!" dekat kakak ipar eyfa.

So, lepas ni harap korang berhati-hati lah ya. Kalau duduk rumah or nak keluar tu pastikan gate and grill kunci. Walaupun nak keluar sekejap pun. Malang tak berbau kan? So hati-hati lah ya =)

KBAI~

>>>>> SAMSUNG GALAXY SII <<<<<
>>>>> PROTON INSPIRA <<<<<
>>>>> P1 4G EXCLUSIVE <<<<<
>>>>> GRAPEVINE DEFAULT <<<<<
>>>>> MARIE FRANCE BODYLINE <<<<<
>>>>> CELCOM COLUMBO <<<<<
>>>>> DIGI IPHONE4 <<<<<

18 comments :

Tea said...

ish.. kesian kat kak ipar eyfa tu.. pastikan lebih berhati-hati laa lps ni.. tp, kte brhati-hati cmne pn.. klw dh prompak tu tegar pny, buat pe pn dia sggup.. hmm..

Nazzue said...

Mcm2 ceritakan sekarang...keja taknak rompak jer....

hana said...

kesiannye..
kene jage keselamatan..
kt umah sndiri pn x selamat..

Siti Arfah said...

Salam ziarah, n follow 622^^, . Em sal entri neh kcian sgt2 kt kakak ipar awk . Apesal la ngn perompak2 tuh , x bahagia pn wt keje tu . Hidup pn x tenang. Sy doakan 2 perompak lg brjya d tngkap dan alhmdulillah kakak ipar awk selamat. :)

~~Ticer Wann~~ said...

ishh bahayanya... Malaysia ni tak selamat dah ehh... as long as kakak ipar eyfa selamat tu ok la..syukur alhamdulillah

siti kektus said...

naseb baik tak de jadi pape kat akak ipar eyfa tu.

nyawa dia n baby lagi penting tu. pasni, komfem yang lagi dorang dapat di tnagkap. dorang tak kan pergi jauh punya lah.

eh, cuba eyfa g kejar yang lagi 2 orang, mana tau dapat tangkap kan, hhehe ;)

ArulchelseA said...

malang tk berbau mcm durian..tu sentiasa kena hati2..

syashafie said...

takutnya bac acite nih T__T

cik ayin said...

apa la masalah orang sekarang ni..nak merompak bagai..adoi la..
geram pulak

iMBobo said...

perompak tu dah kena tangkap x? nasib baik kak eyfa selamat..

iPai said...

ish .. dasat ye .. nasib baik takde pape kan .. tp memang bahaya juga laa .. huu .. takut bila dgr jadi macam tuh ..

Abang Stalker said...

nsb baik la dia jns yg x brhati binatang spenuhnya.dia curi je x romen.yg bru2 ni cm sial je perangai,dpn ank kecik org tu dia romen mak bdk tu.eish..klu tertgkap tu,hrp dpt putuskn kepala 'boboi' dia dpn khalayak biar dia malu.ptuiihhh!!

Fee Hafeezah ketuk keyboard said...

alhamdulillah takde pape kk ipar eyfa tuh..eh, kita duduk area sri gombak..hadoiii...takut la pulak kan..kena hati-hati nih :D

.m y z. said...

menakutkan je kalau tetiba ada orang yang tak dikenali dalam rumah. siap ada parang, pistol. yaAllah, tak dapat nak bayangkan perasaan tu T__T

erleena said...

waaa takowt gilerrr...naik abeh blu roma..ha bce stori saye jgak ! ade cite maw di cerite tp tak tlis g nieh haha

Abang Stalker said...

klu malang tu berbau mcm durian xpe gk,bru sdp kn.itu pun masih ada yg x bole nk cium bau durian.

Tea said...

macam2 kes skang ni. manusia makin hilang ketamadunan. (cehh, ape punya ayat ni.)

iPai said...

hopefully semua dah kembali tenang


eyfa, hepi besday !!! hehehe

 
\\ALL RIGHT RESERVED. Copyright@ HAK MILIK AFIFAH ALIAS//
Full Designed by eyfaaliasstory.blogspot.com