Tuesday, June 14

Kenapa suka guna FAKE NAME?

Assalamualaikum.

Korang percaya tak kebanyakkan mereka-meraka yang gunakan social network ni guna FAKE NAME? Teruma sekali kat YM tu. Dulu Myspace jangan cerita lah semua bubuh fake name. ERICCA lah apa lah padahal nama betul ZABEDAH. Adoi. Tak faham betul.

Dulu ada seorang budak ni, eyfa kenal dekat Myspace. Nama dia ZAFIRAH. Sedap kan nama dia? Tapi dia tak suka nama dia. Tak tahu lah kenapa kan. Maybe nama tu tak market kot? HAHA. So, dia tambah sikit jadi ZAFIRAH ARABELLA.

Selama eyfa kawan dengan dia eyfa tak pernah pun tahu Zafirah Arabella tu bukan nama betul dia. Eyfa dapat tahu pun daripada emak dia sendiri. Kebetulan masa tu eyfa datang rumah budak ni, sebab dia buat hal. Lepas tu cerita punya cerita. Baru tahu nama dia Zafirah sahaja. HAHA.

Yang peliknya sampai dokumen sekolah contoh nama kat depan buku semua dia tulis fake name dia tu. Tak tulis nama betul dia. Sampai macam tu sekali? Adoi. Tak faham betul. Nk letak fake name sikit2 tu tak apa lah jangan lah sampai jadi serius. Benda-benda penting pn nk letak sekali fake name tu.

Apa yang malu sangat ntah dengan nama betul dia tu? Sedap apa ZAFIRAH. Mak ayah dah kasi nama sedap-sedap nak jugak nama kafir tu Arabella lah apa lah. Awak tu melayu buat je cari melayu tak payah nak bajet-bajet mix pulak. 

Kadang-kadang ada juga sesetengah budak yang suka nak bajet-bajet dia mix sana lah mix sini lah. Bukan main bangga lagi padahal muka, muka jawa tegar aje nak belagak mix pulak! Ketuk kepala kau laju-laju tahu lah! HAHA.

KBAI~

P/S :

Call 10minit hanya 28sen? MURAHNYA! --> CLICK SINI
Teringin nak pergi bercuti? Ini lah masanya --> CLICK SINI
Ceh! Guna BB tapi xtau function BBM ! Meh tengok sini. --> CLICK SINI
Ada BFF? Jom tengok ni! --> CLICK SINI
Nestle nak kasi RM 1k, korang nak? --> CLICK SINI

18 comments :

syeraheenim said...

heheh syera guner fake name just kat fb n blog dan lain lain ...
kat sekolah je kekadang ader org call fake name tuh hehe ...

EYFAalias said...

@syeraheenim

ehhehhe. ramai org yg guna :D

zuwaidah said...

kak zu suka baik di blog, fb, ym etc suka letak my real name - zuwaidah. simple kan.

Kathy Tuah said...

bangga dgn nama sendiri jadi x pernah guna fake name :')

siti kektus said...

Dorang saje nk plessing 2, hehe
nk rasa gk name yg femes amos,

mereka2 yg prasan mix, tp sah2 muka melayu tulen 2, mmg poyo je la, haha

Mohd Shukri Fadzillah said...

nama yang diberikan itu supaya bila orang memanggil namamu dengan betul bak mendoakan kamu.... nak pi tambah2 konon glamer tangan-di-dada-mata-ke-atas watpe? haha


oh ya! saya dari sini ^_^

EYFAalias said...

@zuwaidah

Simple lagi bagus. hehee.

EYFAalias said...

@Kathy Tuah

yeah! bangga dengan nama eyfa sendiri jugak :D

EYFAalias said...

@siti kektus


hahahahaa tahu xpe. berangan nak mix sana sini. padahal jawa asli! ahaha

EYFAalias said...

@Mohd Shukri Fadzillah

yeah! betul tu. sokong2. sebab selalunya nama kita ada maksud tersendiri. bila dorg sebut nama kita dgn betul dorg mendoakan kita.

kc kasedah said...

hehe nama betul aku khasreena afiqa. tp disebabkan kawan2 aku yg tawuk nama bagai2, haa lekatla nama kc kasedah, hahah :D

EYFAalias said...

@kc kasedah

HAHA. itu xpe lg. jgn jd mcm kawan aku, yg aku cerita ni dh la.

.m y z. said...

wehuuu! kalau nak terasa boleh tak??? hahaha. dekat alam maya ni ziema mmg guna nama fake. memula dulu letak nama fake sebab taknak my dad jumpa fb. sbb dulu dia tak kasi ada fb. kalau ada, mmg naya lah jawapnya. but now dah biasa dah. hehe. my dad pun dah jumpa fb ziema, siap add lagi skang. hehe :)

EYFAalias said...

@.m y z.


oh! degil org xkasi guna fb dia guna jugak. ahhahaha :D

abglan said...

Nama masih yg sama, tp twiss sket bg cool yeah..!! Takkan nak skemarama je kot... tak tenet aa'

EYFAalias said...

@abglan

adjust adjust sikit tu xpe la bang oi. jangan dr zaitun panggil erin. xde kena mengena pn -.-" hahahaa

rosliza rubee said...

hahaha betul2...rose dulu zaman myspace guna fake name gak..tp masuk zaman fb pakai nama betul dh..hehehe

EYFAalias said...

@rosliza rubee


ehhehehhee. kite pn sama dulu. tp x la fake sgt :p

 
\\ALL RIGHT RESERVED. Copyright@ HAK MILIK AFIFAH ALIAS//
Full Designed by eyfaaliasstory.blogspot.com