Sunday, June 19

Tutorial Churpchurp. Scheduled Tweet and Grapevine!

Assalamualaikum.

Entry kali ni di tuju khas pada mereka yang masih kurang pasti macam mana nak menjana pendapatan melalui CHURPCHURP. Eyfa rasa ramai yang dah tahu. Kalau dah tahu sila abaikan entry kali ini. HAHA. And kalau eyfa ada tersilap bagi info tolong bagitau okay?

First sekali mestilah kena ada daftar Churpchurp. Bagi sesiapa yang belum daftar sila DAFTAR CHURPCHURP DI SINI ! Lepas dah daftar korang dah boleh mula sebar iklan. Eh jap! Sebelum tu sila baca bawah ni dulu :

Klik utk besarkan
Okay sekarang eyfa ajar macam mana nak sebar iklan Churpchurp ni. Cara dia mudah sahaja. Budak-budak tadika pun reti buat beb. HAHA! Jom kita tengok macam mana cara-caranya. 





Mudah kan? Okay sekarang kita belajar macam mana nak buat Scheduled Tweet pulak. Okay eyfa explain dulu okay. Schedule Tweet ni adalah iklan pendek yang korang kena compose/draft sebelum di tweetkan pada orang ramai melalui Twitter. Iklan ni korang kena buat ayat yang dapat menarik perhatian pembaca dan juga media pengiklanan tu. Tapi jangan sesekali lupa untuk letakkan LINK dan KEYWORD yang di berikan! Semua tu adalah wajib ! If semua dah settle tunggu churpchurp approve and tweetkan iklan korang.


Ada dua perkara penting korang kena tahu pasal Schedule Tweet ni.
  • Followers twitter kena melebihi 25orang
  • Aktif dengan twitter
If korang nak check sama ada korang ada dapat Schedule Tweet or tidak korang boleh check dekat account Churpchurp korang or dekat Email korang. 


Now Grapevine pulak. Rasanya pasal Grapevine ni dah banyak kali kot eyfa duk explain [RUJUK SINI]. HAHA. Tapi still lagi ada yang tanya-tanya. Okay ni last eyfa explain okay? Fuhhh! Okay korang tahu kan iklan Grapevine tu berbuntuk macam mana? TENGOK BAWAH NI.


Pernah nampak iklan panjang macam ni? Okay kalau korang nampak korang memang sangat bertuah sebab INILAH IKLAN GRAPEVINE ! Tadi eyfa jumpa lagi satu iklan Grapevine. Bermakna eyfa dah dapat 6 iklan! Yahooo !!


  • DIGI IPHONE4


  • CELCOM COLUMBO


  • NESTLE DRUMSTICK ALMON THRILL


  • DIGI SUPER RELOAD YOUTH


  • GRAPEVINE DEFAULT


  • P1-4G EXCLUSIVE

    Okay bila korang nampak iklan seperti di atas tadi ni. STEP 1 : Ambil link iklan dekat sebelah SHARE tu. Lepas dah ambil pergi ke STEP 2 : Masukkan email korang! Setakat ni paham? Okay done. Sekarang korang dah boleh share lah iklan tu dekat twitter, facebook, ym, skype, tumblr, myspace,formspring and many more. 



  • Contohnya :
    Kini anda mampu memiliki IPHONE4 dengan harga serendah RM58. Untuk maklumat lanjut KLIK SINI!
    Perfect plan to suit any personality by Celcom Columbo. More info CLICK HERE!
    Jom sertai Impian Kembara Nestle Drumstick. Berminat? KLIK SINI!
    Lebih jimat, mudah dan menyeronokkan dengan DIGI SUPER RELOAD YOUTH!
    Ingin tahu lebih lanjut tentang Grapevine? KLIK SINI!
    Beli Broadband P1-4G dapat percuma IPAD? KLIK SINI untuk maklumat lanjut.
    Lebih kurang macam tu la. Korang kena pandai mengayat lah supaya bagi orang berminat utk click iklan korang tu. Baru lah korang ada peluang untuk dapat earning yang banyak. HEHE. Fuhh~ Penat dah menaip ni!

    Hope tutorial ni dapat membantu korang.
    KBAI~

    30 comments :

    .m y z. said...

    fuhyoo banyaknya Grapevine dia. jelesss T__T scheduled tweet ziema baru dapat 2. hehe.

    EYFAalias said...

    @.m y z.

    ehhehee. ala nnt ziema dpt la lg tu. ehehe

    azrijohan said...

    cop cop...
    sheeduled tweets ni kan tunggu churp churp bagi or kita prepare awal-awal..

    x paham x paham

    Lelord said...

    ekekekkee ok2 jelas..kena la rajin ke blog2 rakan ne tau betuah jumpa lak iklan grapevine

    jeles gak nyk beno grapevine eyfa

    EYFAalias said...

    @azrijohan

    tunggu churp2 bagi.

    azrijohan said...

    oooo gitu ye...

    tp x pena dpt pon sheeduled tweets tu...lg susah dr BE kot

    EYFAalias said...

    @azrijohan

    aik. eyfa senang je dapat. mcm mana azri ssh dpt?

    EYFAalias said...

    @Lelord

    hhehe. ekna rajin jalan2 :D

    azrijohan said...

    really?
    wah,untung laaa

    kenape ek?

    EYFAalias said...

    @azrijohan

    entah. eyfa pn xtau. semalam baru aje dapat 3 schedule tweet tu. tp churp2 belum approve lg :)

    azrijohan said...

    woo,banyak nye shari dpt 3

    EYFAalias said...

    @azrijohan

    ala. selalu dapat satu je. ni tetiba plak dapat 3. mana nak tau. huhu.

    eienrazak said...

    sangat tak reti gune bnde alah nii :(

    meaw said...

    waaaaaaa,tips yang bagus untuk sesapa yang tak tahu lagi cane nak guna.... sebelum tu,meaw nak mintak izin nak backlink entry ni kat blog meaw eh :D

    EYFAalias said...

    @eienrazak

    senang ajelah syg nak guna churp2 ni.

    EYFAalias said...

    @meaw

    yeah, eyfa izinkan. sila sila! sharing is caring kan? hahaha

    Tea said...

    macam best. huhu.

    EYFAalias said...

    @Tea

    memang best pn. ehehhee

    kak ina kl said...

    nak cuba gaklah

    EYFAalias said...

    @kak ina kl

    cuba jangan tak cuba ehhehee

    azrijohan said...

    nak tips lagi...hehe

    EYFAalias said...

    @azrijohan

    azri ni tak habis2 tips. ahhaaa

    Tea said...

    okeh, tea da dpt 1. mmg best dan masyukk. :D

    EYFAalias said...

    @Tea

    eyfa dah jumpa 9! huhuhu

    Tea said...

    pergh, sgt hebat. eyfa jmp kt belog sndiri ke?

    EYFAalias said...

    @Tea

    jumpa kat blog org la syg.

    Tea said...

    oh, anderseten. hoho,

    Tea said...

    sgt susah nak jumpa. mmg untung sgt2 dpt jumpa, masyukk kott.

    Abang Stalker said...

    eyfa,mcm mn nk ltk twitter kt bwh post?sumpah,abg x thu.rabun IT le..tlg abg.bt tuto ke.. :)hehe..ngengada ckit la dgn eyfa.x de pkwe kn? :P tlg le paste banner abg.agknya abg slh letak la kot.tp rs cm betul :(

    Tea said...

    eyfa, nk tanya sket. jawab jawab. haha.

    schedule tweets tu kita perlu tweet banyak kali or biar diorg je yg tweet kan? aaa.

     
    \\ALL RIGHT RESERVED. Copyright@ HAK MILIK AFIFAH ALIAS//
    Full Designed by eyfaaliasstory.blogspot.com