Saturday, June 25

Ada ke orang gunakan PUBLIC PHONE lagi?

Assalamualaikum.

Agak-agak dah berapa lama dah korang tak guna PUBLIC PHONE? Sekarang ni public phone semakin di pinggirkan. Masing-masing dah ada handphone kan. Budak darjah 3 pun dah pakai Iphone! Mana layan dah public phone ni. HAHA.


Teringat masa zaman eyfa sekolah dulu. Public phone depan rumah eyfa tu kalau malam-malam, sure beratur panjang nak guna. Dah macam beratur nak beli Meatball Ikea pun ada! Ceh! itu tipu la. Tak ada lah panjang sampai macam tu. HEHE. Masing-masing dah spare syiling sampai londeh poket. Nak bergayut lelama punya pasal. Hehehe.

Konon nya kalau tekan button * serentak dengan # nanti boleh berborak lama sikit. Pernah dengar tak orang cakap macam tu? Menipu je. Padahal sama aje. HAHA. Mana ada lama pun. Then kalau nak guna public phone eyfa tak suka guna syiling 50sen sebab nnt cepat je habis. Kalau taruk 10sen banyak2 kali lambat sikit habis. HEHE.


Haaa. Ni paling best sekali! Bila syiling tersekat. Duk ketuk-ketuk public tu sampai jahanam. Tapi kekadang sekali ketuk berterabur duit syiling. Apa lagi. eyfa tak cukup tangan duk kutip syiling-syiling tu! HAHA. Seronok aje. Yang tersekatnya 20sen aje yang keluar beringgit-ringgit! KAYO DEN! Huhuhu!

SEKARANG? Malam-malam lalu kat public phone, lengang aje takda da orang. Public phone pun lawa-lawa aje kat area umah eyfa ni. Kalau tak dulu......susah nak jumpa public phone yang boleh guna. Semuanya rosak memanjang. Penat pusing satu taman nak cari public punya pasal. HAHA.

Aishh ! Rindu pulak nak guna public phone. HAHA. Rasa macam dah berabad tak guna! Kesian public phone. Lepas ni eyfa nak buang ah handphone eyfa. Nak pakai public phone je. Senang! Tak habis duit hari-hari nak topup! HAHA.

KBAI~

>>>>> SAMSUNG GALAXY SII <<<<<
>>>>> PROTON INSPIRA <<<<<
>>>>> P1 4G EXCLUSIVE <<<<<
>>>>> GRAPEVINE DEFAULT <<<<<
>>>>> MARIE FRANCE BODYLINE <<<<<
>>>>> CELCOM COLUMBO <<<<<
>>>>> DIGI IPHONE4 <<<<<

45 comments :

Tea said...

gahaha. tea kt kolej main2 je ngan public phone tu tp xmsukkn duit pn. tp kdg2 pg shopping mall, sngaje plk col org gne public phone tu. kehkeh.

EYFAalias said...

@Tea

EYFA DAH BERABAD TAK GUNA. AHHAHAA

Cik Aish said...

waaa..zaman pakai public lama kot da berlalu ..dulu masa study dulu penah la..hehe..tp skng klu urgent..mmg cari public gak..hehe..tp nama nak begayut lama2 kat public mcm zmn dulu2 da takde lg rasanya..hik

Cik Aish said...

bila masa amik banner aish? hehe..thanks..aish curi banner awk eaa..

kotak bulat said...

dlu time skola slalu gak gune..hehhe..tp sekarg mmg cntik2 publicphone..sb xde org pkai..jd xde la org nk roskkan

Nur Syazana Mohammed Sani said...

eh ,. ad la ,. membe zana selalu pakai public untok call mak die lepas balek sekola :P

meh la ke entry ter baru zana ^^
http://syazanasani88.blogspot.com/2011/06/atasi-kekecewaan.html

~~Ticer Wann~~ said...

hohoho... dulu guna time nak call someone in the past..sampai orang lain marah dan ngutuk-ngutuk.. lama beno...

iPai said...

a ah laa .. dulu best je guna public phone .. skrang dah takde kan ?

cenggini r .. kite gayut sesama guna public phone .. uhuhu

visitme@FaTiN cOrNeR said...

aaa..last guna zaman duduk asrama dolu2 kot..hehe

cik ayin said...

guna lagiiii...takde kredit hp..hahaha

Teenager Housemaid said...

pernah guna public fon mase tu kredit takde..tapi shopping complex punye public fon la..hehe..
dalam 2-3years back jugakla..
err..lme gak eh 2-3thn tu..hoho

cekkeya said...

public fon mgkn dh blh jd bhn dlm muzium xlama lg. eheh.

ArulchelseA said...

sy dulu blja curi line ..kat pblic phne tu...masuk 10sen borak smpai pagi... tk percaya??? percaya la..sy penah lalui semua tu..tp kena hati2 kantoi bejawab..kih kih

...Minah BluR... said...

HAHA Mb gune tu taktik yg tekan * dengan #. gile bodoh dulu. HAHAHA

GaRy™ said...

hehehe.... ari tuh kredit gary abis~.. terpaksa guna public fon.. sangat malu la masa tuh... hahaha.. nampak sangat dah pokai..XP

Wani said...

dulu selalu gak guna masa tak ada HP .
haha

EYFAalias said...

@Cik Aish

HAHA. tau xpe. stdy dulu2 ada la. biasa la stdnt xcukup duit nak topup. hehehee

EYFAalias said...

@Cik Aish

hari tu. lupa nak cakap. sorry. ehehhee.

EYFAalias said...

@kotak bulat

hahaha. tau xpe. sebab tu lah cantik je public skrg. hp pulak yg jd jahanam sebab selalu hempas2. ahahaa

EYFAalias said...

@Nur Syazana Mohammed Sani

hahahaa. yeke? dah kat sekolah tak boleh bwk hp tu la dia guna publik. heehe

EYFAalias said...

@~~Ticer Wann~~

hahahaa. standard lah tu. eyfa pn macam tu. org belakang dh pura2 batuk dh tunggu eyfa gayut lama bebenor. ahhaa

EYFAalias said...

@iPaijom jom. meh call eyfa guna public. ahahaa

EYFAalias said...

@cik ayin

yeke? bgsnya! ehhee

EYFAalias said...

@Teenager Housemaid

hahaa. 2 3 tahun lepas tu kira dh lama la jugak :D

EYFAalias said...

@ArulchelseA

tahu2. bebudak lelaki mmg suka curik line. hahhaa

EYFAalias said...

@...Minah BluR...

ahahhaa. sama ah kita ! :p

EYFAalias said...

@Wani

dulu tu tahun bila? hehehe

EYFAalias said...

@cekkeya

ahahaha. muzium? siot je :P

sergeant keroro said...

a'ah, same jek. betul tu, guna seposen. tapi seposen tak banyak ada. huhu

EYFAalias said...

@sergeant keroro

eyfa ada banyak seposen. nak tak? ahahaa

cik hani said...

dulu masa baru2 couple penah la gayut guna public. beratur. cakap kejap je..

auw.. teringat zaman tu

cik hani said...

dulu masa baru2 couple penah la gayut guna public. beratur. cakap kejap je..

auw.. teringat zaman tu

tia @ Ini Kisah Tia said...

hahaa . semua dah ada handphone dahh . public tak dipandang :)

EYFAalias said...

@tia @ Ini Kisah Tia

kesian public. ehhehe

iPai said...

bagi no tepon public depan umah tuh, jap g aku call .. uhuh

adan said...

a ar kan... rasanya orang sekarang tak pakai publicpon dah.. sebab sy tengok public sekarang tak macam dulu tak rosak.. ahaha

EYFAalias said...

@iPai

tak tau no. ahhaa

EYFAalias said...

@adan

tau xpe. semua cecantik je public skrg.

Abang Stalker said...

seriously da xde public sekitar area rmh sewa abg ni. -___-

EYFAalias said...

@Abang Stalker

yeke? sadisnya. hehee

Tea said...

haha, so nt eyfa pg shopping mall ke mne2 guna lah public phone okeh. tinglkn je hp kt rumah/kolej etc. kehkeh.

EYFAalias said...

@Tea

tak leh hidup xde hp. huhu

Tea said...

tkut rndu bf le tu. hehe.

Abang Stalker said...

sadis mmg le..ada tapak je tinggalan nenek moyang.hahaha..klu xde henpon.public le jd mgsa smpai kua berita remaja kopakkn public.skunk xde lg remaja nk usik.

.m y z. said...

HAHAHA teori tekan * dgn # tu ziema penah guna dulu. hahah tapi so far belum lagi gayut pakai public. tak dapat nak bayangkan mcm mne org cple gayut kat public. HAHAHA

 
\\ALL RIGHT RESERVED. Copyright@ HAK MILIK AFIFAH ALIAS//
Full Designed by eyfaaliasstory.blogspot.com