Saturday, June 25

Sakitnya hati bila orang tak percaya kat kita!

Assalamualaikum.

Entry kali ni adalah entry lepas geram. Kejadian ni baru aje berlaku sebentar tadi. Eyfa nak tanya apa korang rasa bila family sendiri tak percaya kat korang? Suka? Marah? Gembira? Sakit hati? GRRRR~



Actually cerita nya macam ni. Adik eyfa baru dapat lesen kereta so, tadi nak try lah bawak kereta pusing area taman umah eyfa ni. Eyfa pun ada lesen. Lama dah amik. Dah nak kena renew balik dah. Kiranya dua tahun lepas lah eyfa dah ada lesen tapi sejak eyfa ada lesen tu eyfa tak pernah pun cuba bawak kereta.

Tapi tadi pergi pusing taman bawak dua kereta. Satu kereta abah eyfa bawak. Satu kereta lagi Adik eyfa bawak. Eyfa naik dengan adik eyfa. Kira abah jalan depan adik eyfa follow belakang lah. Tapi bila time eyfa nak bawak abah nak duk satu kereta dengan eyfa. Kiranya adik bawak kereta tu sorang, eyfa naik dengan abah. 

Eyfa rasa menyirap lah. Lepas tu eyfa turun kereta. Terus balik rumah jalan kaki. Sampai rumah kurung diri dalam bilik! Arghhh! Tension lah! Korang pelik tak apesal time ADIK eyfa bawak abah eyfa boleh percaya dia bawak kereta tu. Bila time eyfa? Dia nak duduk sebelah perhatikan eyfa bawak kereta! Serabut lah! 

Tak percaya langsung kat eyfa. Ha. Lain kali kalau tak percaya tak payah nak suh eyfa amek lesen kereta dua tahun lepas. Lepas ni lesen eyfa dah boleh gunting 8 dah sebab bukan guna pn. Sia-sia aje amek lesen tu. Sumpah sakit hati! 

MOOD : MERAJUK 8 HARI!
KBAI~
>>>>> SAMSUNG GALAXY SII <<<<<
>>>>> PROTON INSPIRA <<<<<
>>>>> P1 4G EXCLUSIVE <<<<<
>>>>> GRAPEVINE DEFAULT <<<<<
>>>>> MARIE FRANCE BODYLINE <<<<<
>>>>> CELCOM COLUMBO <<<<<
>>>>> DIGI IPHONE4 <<<<<

33 comments :

Nora Shahaira said...

alo alo dik....tu lum matang lagi tu...relax la...akak lagi best...akak yg selalu bawak kete dr shah alam ke perak ni pun tak dipercayai oleh kakak yg baru dapat lesen tak cukup setahun lagi

azrijohan said...

sabar la eyfa...

Cik Ezy said...

sabar la eyfa..
ade la sebab ngape die naek satu kete ngn eyfa..
bkn b'mkne die xcaye kat awk..
sabar ok!
xmo la sakit ati camni..

...Minah BluR... said...

Sabar je lah eyfa.. Mb pun camtu.. lesen ade jek..tapi kete tak bawak2... mule2 mmg semgt nak bwak tapi kene sound baik punye ngn atuk.. terus pastu mlas bawak.

Abang Stalker said...

im back!!

mak ai..betul2 meletop ni.relax laling..adik tu laki ke prmpn?biasanya ank prmpn klu bwk kete mmg mak bpk risau.lg2 da lme x bwk.

EYFAalias said...

@Nora Shahaira

hmm :(

EYFAalias said...

@azrijohan

tengah sabar la ni.

EYFAalias said...

@Cik Ezy

dah memang abah cakap dia tak percaya. sebab apa lagi? hmm. PILIH KASIH!

EYFAalias said...

@...Minah BluR...

hmm. baik xyah ada lesen mcm ni. hmm.

EYFAalias said...

@Abang Stalker

adik eyfa tu perempuan baru 17thun. eyfa dah 23 pn tak caya? sumpah sedih gila. pilih kasih!

iPai said...

eyfa .. cool k .. alo, jangan terasa .. family kot .. maybe sebab lama sangat tak bawa .. risau juga laa ..

bukan nak jadi judgemental yang aku tak yakin dgn ko, just jgn mintak jangan terasa je .. cool k ..

eyfa chaiyok !!!

EYFAalias said...

@iPai

mesti la terasa. ni dah kira kes pilih kasih! sob sob ! Dah lah abah tak pujuk! bencinyaa! penat eyfa tunggu kena pujuk ni. ahahhhahhahaa. mana la tau majuk2. nnt abah pujuk dia terus beli keta baru utk eyfa. ahhahahhaaa

sergeant keroro said...

lama tak bawak kot, tu yang tak kasi. hehe XD

EYFAalias said...

@sergeant keroro

eyfa bawak keta kakak ipar eyfa elok je. xde menda pn. ni dgn abah banyak pulak cekadaknya. time adik xde plak mcm tu. time eyfa je banyak cekadak. hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

Tea said...

abah eyfa risau lah tu, sbb eyfa dah lame xbw kete. adek eyfa kan baru2 lg amek, so thought abah eyfa mungkin berbeza. dah2. chill okeh. takmo tacink2. :D

iPai said...

haa, itu cam syok sendiri plak .. ala, bapak2 ni mane nak reti nak sweet2 pujuk2 ..

tp dalam hati dia, tahu juga dia TERpilih kasih

cool k ..

uhuh .. dalam family aku, kalau ayah aku ada, takde org akan rapas takhta driver seat tuh .. uhuh .. sempoi je kan ..

EYFAalias said...

@Tea

hmm. sentap ni :((

EYFAalias said...

@iPai

hmmmmmmm .

Bella Bell said...

sabar eyfa sayang.. mungkin ayah lebih ambik berat akan diri eyfa.. kan sayang kan? :)


chill2.. nanti bawak saya jalan2 dgn eyfa sekali ea sayang :)



^^

EYFAalias said...

@Bella Bell

ehhehe. pandainya dia pujuk. ehehe :D thanks bella bell :))

~syue~ said...

sabo jelah, nnt dah lama2 okla tu..

yg syada lak,akn susah hati kalo kne bwk abah syada nek kete. ad je nak complaint.padahal bla bwk sorg2, ok je.. -.-'' huhuhu

ArulchelseA said...

kuat mrjuk la eyfa ni...nnt lama2 abah percaya tu..jgn kurung2 diri..nnt lapa nk mkn klua jugak kih kih kih..nnt malu lak..:p

adan said...

ahahahaha.. think positive la.. maybe ayah nak tengok adek eyfa bawak sorang2.. ehehehe.. merajuk 8hari tak makan tak minum baru america..

GaRy™ said...

errmm... kalau kena kat gary, memang nyirap gak darah ni... x patut... rasa sedih sangat2 kalau x dpercaya terutamanya dari orang yang kita betul2 harapkan kepercayaan mereka~

tia @ Ini Kisah Tia said...

adik eyfa lelaki ke perempuan . kalau perempuan , hmmm takleh nak katalah ..

iPai said...

setuju dgn bella bell .. kira lg spesel kot .. ada org besar yg jaga .. uhuh

Tea said...

ololo. mucuk2. xmo la sentap2. tp, tea kdg2 pn mmg cmtu gk. rase nk mmberontak. :(

Ratu Tak Cantik said...

alala...kesiannya..sama la mcm ratu..dah 2 tahun lesen tapi jarang je bawak kete..ayah eyf atuh risau..biarlah :) erm...x nampak pun shoutbox, mmg xde eyh.. :) drop by my blog
http://ratutakcantik.blogspot.com

Abang Stalker said...

bkn pilih kasih eyfa..sbb eyfa da lme x drive kn.ayah risau la ckit sbb dia sygkn ank prmpn dia ni lbh. :)

EYFAalias said...

@Abang Stalker

hm. yelah tuu

Vitroh Virus said...

Terkadang serangkaian kata yang terucap dari buah bibir berkumpul dan berbaris menjadi bait-bait yang manis dan terangkum bersama nada yang indah.. Tapi terkadang serangkaian kata juga saling bergandeng menjadi bait-bait yang memanaskan telinga dan menyakitkan hati bersama nada yang tiada kesopanan...

Sabar.. sabar.. sabar.. sahabat...

.m y z. said...

lek lah kak eyfa. mungkin abah kak eyfa tak konfiden dengan kak eyfa. yelaah kan, org yang dah lme tak bawak kete, mana tau ada pape jadi :) lepas ni, kalau dah biasa bawak, ok lah tu :)

Abang Stalker said...

haha..eyfa kurg ksh syg?meh cni abg terlebih kasih ni. :P

 
\\ALL RIGHT RESERVED. Copyright@ HAK MILIK AFIFAH ALIAS//
Full Designed by eyfaaliasstory.blogspot.com