Tuesday, June 28

Tak ada idea nak update entry?

Assalamualaikum.

Ramai blogger yang ada masalah tak ada idea untuk update entry. Kekadang tu sampai blur kan tak tahu nk update apa kan? Sama lah kita. Then macam mana nak dapat idea untuk update entry? Curi idea orang lain? Copy paste entry blogger lain?


Iskk! Mana boleh macam tu. Tak manis lah orang pandang kalau macam tu. Hmm. Kalau tak ada idea nak update firstly korang cuba try test tengok keadaan sekeliling korang. If ada yang best untuk korang share, cuba olah dan sampaikan dengan cara yang menarik supaya dapat menarik minat pembaca :)


Second, korang try blogwalking and baca entry-entry blogger lain. Mana lah tahu kot-kot dapat idea kan nak update entry. TAPI jangan pula korang copy entry orang lain pulak. Marah blogger tu nanti!! Kalau nak copy pun bagi credit kat blogger tu.

Lepas tu kalau still tak ada idea lagi, korang beli lah paper pastu baca lah. Kalau malas nak beli paper, baca online pun boleh kan? Update lah apa-apa mengenai isu semasa. Senang aje kan? Sekarang semua maklumat di hujung jari. Cewahh! HAHA.

Haaa. Kalau tak ada idea lagi korang join lah segmen ke bloglist ke contest ke apa-apa lah kan. Sekurang-kurangnya berupdate lah juga blog korang dari nothing kan? Karang bersawang pulak kalau tak update. HAHA. 

Hope ini boleh bantu mereka yang kekeringan idea untuk update entry mereka. Eyfa pun kadang-kadang tak tahu nak update apa. Ni pun sebab dah tak ada idea sebab tu lah timbul entry ni. Hehehe. Selamat Mencuba =)

KBAI~

28 comments :

Akulah Pak Lan said...

Haha...ni kira entri la ni?..aci la..

EYFAalias said...

@Akulah Pak Lan


hehhee. xde idea punya pasal. ehehehe

iPai said...

ko ni macam kembar aku laa .. aku pon tibe2 terkering iddea ..

aku rasa cam punca ye banyak sangat baca blog orang .. sampai hilang idea ... boleh tak gitu ? =P

.m y z. said...

haha jangan main copy paste and curik idea orang lain tapi tak bagi backlink dah lah. makan hati 44 hari. HAHA :P *penah kena kottt =.=

EYFAalias said...

@iPai

kembar lain mak lain bapak. ahhahaa

Freaky said...

biasanya freaky blogwalking lepas tu cedok idea dan buat entri style kita sendiri

Izzat Nazmi Saiful Bahri said...

penat jugak nak cari idea ni... haha~

EYFAalias said...

@.m y z.

mak aii. 44 hari makan hati? hehee. habis la hati macam tu. hehe

syashafie said...

copy paste tak baek ! huhu

sya pon tenga tade isea nk tulis entry apa nih -.-

EYFAalias said...

@Freaky

hehehee. blogwalking mmg boleh bg idea :D

EYFAalias said...

@Izzat Nazmi Saiful Bahri

hehehe :)

EYFAalias said...

@syashafie


hahahaa. ni pn entry terdesak :P

tia @ Ini Kisah Tia said...

entri Tia banyak je dari hasil blogwalking . hehe . yaa , blogwalking dan baca entri lah penyumbang utama . huray!

iPai said...

laa ye ke ? kire jejak kasih laaa ni .. wuuu .. muka mesti nanges2 jumpa kembar terpisah !!! T_T

siti kektus said...

eyfa, cara paling baik, tido!! hehe

bangun tido, berlambak la idea nya, kot. hehehe ;)

iPai said...

eyfa .. panda network tuh ape ??

Abang Stalker said...

i've no idea..sbb tgh layan feeling.klu dtg gle bru la entri merapu keluar.

EYFAalias said...

@tia @ Ini Kisah Tia


ehehehe :D

EYFAalias said...

@iPai

hahahaa. mengada je nk nenangiss ! :P

EYFAalias said...

@siti kektus

tido? ahhaa./ eyfa bila tido berangan bebukan je.:P

EYFAalias said...

@iPai

idk. panda tu ajak tukar banner :D

EYFAalias said...

@Abang Stalker


hehehee :D

Abang Stalker said...

bkn dicantas org,abg yg mencantas.hahaha..xde la.ada cte nya.sdh betul.tp xpe la.. :) takdir!

puteraduyong said...

haaa...akhirnya dapat gak idea... ;)

syErAh said...

blog pun dah berhabuk...kene bersihkan dulu...puhh3..=p

Tea said...

mmg salu dh ketandusan idea ni.. kehkehkeh..

nurpiska said...

nur xde idea nak taip entry sbb malas:)

iPai said...

fuh2 .. idea yang takde, mari sini ..

 
\\ALL RIGHT RESERVED. Copyright@ HAK MILIK AFIFAH ALIAS//
Full Designed by eyfaaliasstory.blogspot.com