Sunday, May 1

Apa pandangan/pendapat korang pada orang yang gemuk?




APA PANDANGAN/PENDAPAT KORANG PADA ORANG YANG GEMUK?


Pada pendapat eyfa sendiri, kebanyakkan orang pandang rendah and pandang hina pada orang yang gemuk. Betul tak? Eyfa tak cakap semua orang, KEBANYAKKAN sahaja. Benda ni eyfa pernah alami dan sedang alami sekarang. Kadang-kadang betuk fizikal seseorang jadi bahan tawa and bahan mainan buat mereka kat luar tu.


Asal gemuk aje mesti orang cakap buruk, hodoh and sowhatever lah kan. "EK ELEH, DAH LAH GEMUK....PERASAN CANTIK PULAK" Perkataan ni dah banyak kali dah dengar. Yelah orang kurus aje cantik. Yang gemuk ni semua hodoh kan ? Takpe takpe. Allah tak pernah cakap pun orang gemuk tak boleh masuk Syurga kan ? So, eyfa x jadikan itu sebagai masalah besar.




Hari tu terbaca entry Cik Nelly dia kata "Stop rendah diri ! Yakin diri itu cantik . Jaga kecantikan sendiri" Cakap Cik Nelly tu memang lah betulkan. Tapi kadang-kadang keadaan sekeliling yang buat kita rasa rendah diri. Bila orang dah kutuk, dah caci, dah hina siapa yang tak down kan? =) Orang gemuk pun ada perasaan juga.


Mood : Sentaphatimaknak! =p

17 comments :

NuRuL MoHaMaD said...

faham perasaan tu.. .
sabaq je la ye. . .
mulut org bkn bole ttup. . .
yang penting kita tak buat salah kat org kn. . .

chill. . .

^_^

EYFAalias said...

Nurul, tu lah. kalau boleh tutup mulut org dah lama dah tutup pakai salotep. hehehe :p

thanks Nurul =)

Nzyrahun said...

buat bodoh je eyfa :)
mulut orang mmg mcm tu
manusia kan,klu xdapat carik kesalahn sesorang tu mmg xsah

EYFAalias said...

Nzyrahun, tengah cuba nak buat bodoh lah ni. Hehe. thanks for comment ya? :)

Misshy Innz said...

rasa stress kan bila asyik kene kutuk .
tapi me buat bdh je . sbb nt dah pnt dia benti lahh .
sekarang still berusaha utk kurus balik ;D
nt dah kurus, mesti ternganga mulut diorg ;p

EYFAalias said...

a'ah memang stress and rasa down gila :(

thanks Misshy Innz for comment :)

Ini Kisah Tia said...

sebab tu , yang mengalami cuma tau rasanya . Tia pun tak nak cakap banyak sebab Tia sendiri kadang2 rasa down sangat . tak yakin dengan diri sendiri .

EYFAalias said...

Hm. betul tu. Lagi-lagi kalau org pandang rendah dekat kite. lagi terus tak yakin :)

Anis anak wong said...

HEY ! ORANG YG CHUBBY COMEL WHAT !
dan mereka kelakar !
' amik yg positive , jgn amik negative '

Lieyda said...

heyy heyy xsemestinya bodu shape aje yg mencerminkan kecantikan.bersyukur dgn nikmatnya ye :) btw i polo u :)

EYFAalias said...

ANIS, heheh. tapi yang negative tu pn kena ambil kisah juga sebab boleh jd pendorong nk kurus. ahaha

EYFAalias said...

Lieyda, yeah. memang bersyukur tak pernah complain pun. cuma pandangan org sekeliling buat kite down kadang2 ;)

kc kasedah said...

relax :) aku pun gemuk jugak. tapi kite kene yakin :)

yeah!

EYFAalias said...

kau tinggi tak ape :p

::bellabyss:: said...

sama lah kita.. sabar je lah! ;( huhuhu

EYFAalias said...

tu la pasal. kite hanya mampu sabar je :)

Abang Stalker said...

biar gemuk,hati suci.


ni kurus,hati cm bangkai bt pe.

b urself,jgn rndh dri.org skrg da x pndg sume tu la.kebolehan dri yg dipndg. :)

 
\\ALL RIGHT RESERVED. Copyright@ HAK MILIK AFIFAH ALIAS//
Full Designed by eyfaaliasstory.blogspot.com