Thursday, May 5

Advertlets paparkan iklan makanan 'NON-HALAL'

Hai semua.

Korang perasan tak iklan Advertlets ada iklan Non-Halal. Tak percaya? Tengok gambar bawah ni !


Haaaaaa. Dah nampak? Orang cakap tak caya! Huhu. Eyfa dapat tahu pun melalui entry blog TIA (http://inikisahtia.blogspot.com/). Hmmm. Sebenarnya lah kan. Boleh ke tak apa kalau ada iklan seperti ini dalam blog kita? Makanan tu kan Non-Halal? Rasa dah macam was-was pulak nak letak iklan Advertlets. Tapi kadang-kadang yang view blog kite tak semestinya Muslim kan? Pada yang Muslim kena hati-hati lah kalau nak click kan? Hehe. Er. Entah. Nak cakap banyak eyfa bukan pakar sangat bab-bab ni.

Hm. Apa pendapat korang tentang iklan Non-Halal ni?




MUCH LOVE BY :  EYFAALIAS

17 comments :

najmi^^ said...

ti kene hati2 la eh

EYFAalias said...

tu lah. kena hati-hati lah :)

Ini Kisah Tia said...

eyfa , betul jugak kata eyfa tu . hee . thnks to credit dear ! hmm , nanti Tia nak tanya rakan blogger . sebab Tia dah mula rasa was2 ni . hehee

kookie said...

waa...
ligat kak eyfa skrg..
:D
hehee...

EYFAalias said...

Tia,okay okay. tanyakan pada yang pakar. eyfa pun nak tahu juga sbb dah was2 skrg ni. huhu

EYFAalias said...

Kookie, mana ada ligat aii. biasa je :p

Razif said...

better x letak advertlets ni..sebab walaupun org Muslim x klik, tp kte still letakkan utk promotion (rujuk terms n condition advertlets). Promosi mknan non-halal,kalau dpt duit dari promotion ni, x halal dan promosi pun x boleh sebab ni non-halal

EYFAalias said...

Razif, thanks for info. eyfa dah tukar nuffnang balik dah. hehee

.m y z. said...

kita tak boleh letak iklan non halal kat blog kita sebab kita seolah2 macam promote produk tu. pendapatan yang kita dapat boleh jadi haram tau.

kalau nuff kan ada part tick NO to produk berbentuk tembakau dan alcohol. advs takde ke?

EYFAalias said...

advs takde tick2 mcm nuffnang. huhuhu. tu la. eyfa tukar nuff balik sebab iklan ni.

.m y z. said...

nasib baik lah ziema belum sign in. lagipun rasanya iklan nuff lagi menarik sebab tu ziema rasa syg nak buang. ziema tak penah tau pun pasal ni. terus banned advs! grrr~

p/s : best main balas2 komen. hahaha.

EYFAalias said...

eyfa tahu pn dr blog kawan eyfa sbrnya. dia yg bgtau. huhu. nasib baik dh tukar nuff :D

Abang Stalker said...

sblm psg tu dia x survey ke?x tny kita nk ke x psg iklan non halal?

so x pyh la pki iklan ni..nuff je la kn.

Abang Stalker said...

sblm psg tu dia x survey ke?x tny kita nk ke x psg iklan non halal?

so x pyh la pki iklan ni..nuff je la kn.

Fariz Reza [FR] said...

http://berita-harian-online.com/hukum-letak-iklan-di-blog-seperti-adsense-dan-sewaktu-dengannya/

http://www.blogged.my/pingbar-286316-plan-no-324-hukum-letak-iklan-di-blog.html

http://nabil-potter.blogspot.com/2010/11/nuffnang-hukum-menyertainya.html


mudahan kita tidak was-was dalam hal ini....bahaya juga letak iklan macam ni

Redlomo said...

let try www.nufftag.com

Jutawan4all said...

make money from u blog with cpm ads network http://www.cpmtag.com/signup.php?id=dollarking

 
\\ALL RIGHT RESERVED. Copyright@ HAK MILIK AFIFAH ALIAS//
Full Designed by eyfaaliasstory.blogspot.com