Thursday, May 26

Kentang pusing

Assalamualaikum.

Hari ni di sebabkan eyfa belum sarapan bagi. Tengah lapar ni eyfa kebetulan tiba-tiba teringin nak makan KENTANG PUSING kat pasar malam rumah eyfa ni.

Korang pernah makan kentang pusing? Tak pernah? Ngeh ngeh ngeh. Kentang pusing tu kentang yang telah di pusing. Err.. boleh ke explain macam tu? Haha. Tapi ada juga orang panggil KENTANG SPRING ! Takpe korang usha bawah ni macam mana rupanya kentang pusing/spring okay?


Nampak lazat en? Pernah makan ke? Sedappp. Kalau goreng macam ni makan dengan black paper. Perghhh lazat tak terkira. Tapi dekat pasar malam rumah eyfa selalunya dia dah siap bubuh sekali dengan sos and mayonis macam gambar bawah ni.


Mesti air liur korang dah menjejes en ? HAHA. Resepi? Haaaa. Bab resepi jangan tanya eyfa. Karang kalau guna resepi eyfa, eyfa rasa siapa yang makan boleh kena keracunan makanan seumur hidup. HAHA. Yang eyfa tahu beli dan makan. Masak-masak bukan bidang eyfa. HEHE.

Sabtu ni nak pergi beli lah kentang pusing ni. LAPAR ! LAPAR ! Kat rumah xde makanan. sob sob :(
KBAI~


29 comments :

Athirah Liyana said...

nseb bek lps makan tak pening pening kan (:

EYFAalias said...

hahahhahahahha. betul gak tu. tak terfikir pulak eyfa. hehee

shiema sufian said...

alaaaa. dah lame ta makan. nak makaaaaan :) oke oke. lapar di pagi hari. salam singgah :)

EYFAalias said...

sama lah. tetiba teringat pulak en tgh2 lapar ni.

Taufan Bin Ribut said...

kenape kentang pusing tu cam tebal je??kalau kat jb kentang tu nipis cam kopok ..then die rangup..

EYFAalias said...

nampak je tebal. tapi xtebal pn. huhuhu.

I am...izuan said...

wow...it's my fav8....

I am...izuan said...

hey! i like ur blog....i've already follow ur blog..i really hope that u can follow mine :)

sergeant keroro said...

sedap kot. tapi susah nak makan. haha

XD

EYFAalias said...

izuan, fav eh? ramai rupanya org tahu kentang pusing ni. ehhee

EYFAalias said...

Sergeant keroro susah nak makan kenape? oh mmg susuh kalau dh sekali sos dia meleleh2. huh

ArulchelseA said...

pernah mkn jugak ni..masa di pasar malam ranau..best n sedap..tgok je dah laapr ni..

.m y z. said...

waaaaaaaaaaa dah lah belum sarapan. kejam tau kak eyfa tunjuk2 gambar mkanan. grrr~

ziema dah buat tutor pasal iklan churp2 :)

http://myzziema.blogspot.com/2011/05/tutorial-cara-letak-iklan-churp-churp.html

EYFAalias said...

eyfa pn lapar ni masalahnya. ahahhahaa

Cik Ezy said...

sdap gak kentang ni..
sllu gak beli kat psr mlm..
hihikk

.m y z. said...

kak eyfa, kalau nak letak kat atas post, just move je gadjet tu letak atas blog post :)

.m y z. said...

kalau nak cantik lagi tambah kan < center > kat depan sekali. tak pun panjangkan width post :)

EYFAalias said...

thanks.kite dh centerkan dh :D

tia @ Ini Kisah Tia said...

pernah makan sekali . sedap ! tapi pedas . grr ..

EYFAalias said...

MANA ADA pedas la syg.

Mrs. Farhan said...

X penah mkn pon. Sedap x eyfa?? Rasa mcm kentang goreng ke??

EYFAalias said...

yelah. takkan rasa kerang pulak ? :p

Hans said...

dah 3 kali makan
sedap tapi berminyak sikit

Review Filem Karak Disini

EYFAalias said...

biasa lah makanan mcm ni memang tak boleh lari dr minyak. ehhee

Aifa Afiqah Sulaiman said...

aifa first time makan kat pengkalan balak melaka :)

EYFAalias said...

melaka? mak aii. jauhnya. ahhaa

Aifa Afiqah Sulaiman said...

hahhaa jauhkan??sadis giler tak jumpa kat johor..hahaha

tia @ Ini Kisah Tia said...

eyfa! hahaa .. Tia tengah cari resepi kentang ni dekat google .. last2 jumpa entri eyfa .. hahaa :D

h- Zinnirah said...

wahh.. mohon izin backlink ya

http://hzinnirah.blogspot.com

 
\\ALL RIGHT RESERVED. Copyright@ HAK MILIK AFIFAH ALIAS//
Full Designed by eyfaaliasstory.blogspot.com