Thursday, May 26

Kentang pusing

Assalamualaikum.

Hari ni di sebabkan eyfa belum sarapan bagi. Tengah lapar ni eyfa kebetulan tiba-tiba teringin nak makan KENTANG PUSING kat pasar malam rumah eyfa ni.

Korang pernah makan kentang pusing? Tak pernah? Ngeh ngeh ngeh. Kentang pusing tu kentang yang telah di pusing. Err.. boleh ke explain macam tu? Haha. Tapi ada juga orang panggil KENTANG SPRING ! Takpe korang usha bawah ni macam mana rupanya kentang pusing/spring okay?


Nampak lazat en? Pernah makan ke? Sedappp. Kalau goreng macam ni makan dengan black paper. Perghhh lazat tak terkira. Tapi dekat pasar malam rumah eyfa selalunya dia dah siap bubuh sekali dengan sos and mayonis macam gambar bawah ni.


Mesti air liur korang dah menjejes en ? HAHA. Resepi? Haaaa. Bab resepi jangan tanya eyfa. Karang kalau guna resepi eyfa, eyfa rasa siapa yang makan boleh kena keracunan makanan seumur hidup. HAHA. Yang eyfa tahu beli dan makan. Masak-masak bukan bidang eyfa. HEHE.

Sabtu ni nak pergi beli lah kentang pusing ni. LAPAR ! LAPAR ! Kat rumah xde makanan. sob sob :(
KBAI~


29 comments :

Athirah Liyana said...

nseb bek lps makan tak pening pening kan (:

Unknown said...

hahahhahahahha. betul gak tu. tak terfikir pulak eyfa. hehee

Shiema Sufian said...

alaaaa. dah lame ta makan. nak makaaaaan :) oke oke. lapar di pagi hari. salam singgah :)

Unknown said...

sama lah. tetiba teringat pulak en tgh2 lapar ni.

Taufan Bin Ribut said...

kenape kentang pusing tu cam tebal je??kalau kat jb kentang tu nipis cam kopok ..then die rangup..

Unknown said...

nampak je tebal. tapi xtebal pn. huhuhu.

Anonymous said...

wow...it's my fav8....

Anonymous said...

hey! i like ur blog....i've already follow ur blog..i really hope that u can follow mine :)

K said...

sedap kot. tapi susah nak makan. haha

XD

Unknown said...

izuan, fav eh? ramai rupanya org tahu kentang pusing ni. ehhee

Unknown said...

Sergeant keroro susah nak makan kenape? oh mmg susuh kalau dh sekali sos dia meleleh2. huh

arituarini said...

pernah mkn jugak ni..masa di pasar malam ranau..best n sedap..tgok je dah laapr ni..

myzziema said...

waaaaaaaaaaa dah lah belum sarapan. kejam tau kak eyfa tunjuk2 gambar mkanan. grrr~

ziema dah buat tutor pasal iklan churp2 :)

http://myzziema.blogspot.com/2011/05/tutorial-cara-letak-iklan-churp-churp.html

Unknown said...

eyfa pn lapar ni masalahnya. ahahhahaa

ezy.xixii said...

sdap gak kentang ni..
sllu gak beli kat psr mlm..
hihikk

myzziema said...

kak eyfa, kalau nak letak kat atas post, just move je gadjet tu letak atas blog post :)

myzziema said...

kalau nak cantik lagi tambah kan < center > kat depan sekali. tak pun panjangkan width post :)

Unknown said...

thanks.kite dh centerkan dh :D

tia @ Ini Kisah Tia said...

pernah makan sekali . sedap ! tapi pedas . grr ..

Unknown said...

MANA ADA pedas la syg.

Juwita Afifah said...

X penah mkn pon. Sedap x eyfa?? Rasa mcm kentang goreng ke??

Unknown said...

yelah. takkan rasa kerang pulak ? :p

Hans Hanis said...

dah 3 kali makan
sedap tapi berminyak sikit

Review Filem Karak Disini

Unknown said...

biasa lah makanan mcm ni memang tak boleh lari dr minyak. ehhee

Aifa Afiqah Sulaiman said...

aifa first time makan kat pengkalan balak melaka :)

Unknown said...

melaka? mak aii. jauhnya. ahhaa

Aifa Afiqah Sulaiman said...

hahhaa jauhkan??sadis giler tak jumpa kat johor..hahaha

tia @ Ini Kisah Tia said...

eyfa! hahaa .. Tia tengah cari resepi kentang ni dekat google .. last2 jumpa entri eyfa .. hahaa :D

Unknown said...

wahh.. mohon izin backlink ya

http://hzinnirah.blogspot.com

 
\\ALL RIGHT RESERVED. Copyright@ HAK MILIK AFIFAH ALIAS//
Full Designed by eyfaaliasstory.blogspot.com