Monday, May 16

Ayahku seorang penjual Nasi Lemak.

Nasi Lemak
Selamat pagi semuaaaa. Dah putuslaju (breakfast)? haha. Lapar lah pulak tengok gambar Nasi Lemak kat atas ni. Eyfa belum makan lagi. Huhu. Haaaa. Tadi masa buat entry pasal Hari Guru teringat pula satu kesah ni masa dekat sekolah dulu.

Okay, dulu masam zaman sekolah-sekolah dulu eyfa selalu kena ejek "NASI LEMAK" sebab abah eyfa jual Nasi Lemak. Mula-mula rasa macam okay aje kena bahan. Lama-lama dah kena bahan rasa macam rendah diri pulak. Yelah budak-budak kalau dah mengejek tahu ajelahkan? Kecik hati tauuu !!!

Yelah. Ayah orang lain kerja bagus. Pergi kerja pakai kemeja smart-smart, pakai kereta. Abah eyfa pakai Polo-T aje pergi kerja. Hmm. Lepas tu ada van aje. Kereta tak ada. Van pun van kemek sebab dulu ada excident sekali. Van pun bau Nasi Lemak tak hilang. Rumah apa ntah lagi? Bau sambal aje 24jam. Nak ajak kawan datang rumah pun segan -.-"

Abah saya baju purple =)
TAPI tak apa. ITU DULU! Otak tak berkembang lagi memang eyfa rasa macam rendah diri sebab abah eyfa jual nasi lemak aje. Sekarang bila dah besar lebar ni eyfa bangga abah eyfa jual nasi lemak. Eyfa baru sedar, even abah hanya seorang penjual nasi lemak tak semestinya abah seorang yang tak berpelajaran, tak pandai bergaya. Kalau tengok cara abah bercakap kalah pakar motivasi kat luar tu. Pakaian pulak tak semestinya berkemeja aje smart kan? Pakai polo-t pun smart apa? Haha. 

I LOVE YOU ABAH. Orang bangga jadi anak abah tak kira apa pun terjadi ^.^

2 comments :

tia @ Ini Kisah Tia said...

biasalah budak2 kan . kalau kena ejek sikit cepat terasa . well , baguih lah kalau eyfa dah sedar pengorbanan abah eyfa sebab dengan dia menjual nasi lemak tu lah dia sara keluarga dia ;)

EYFAalias said...

ya ya. Dengan jual nasi lemak tu la eyfa dah montel tembam mcm ni. heehe. thanks tia =)

 
\\ALL RIGHT RESERVED. Copyright@ HAK MILIK AFIFAH ALIAS//
Full Designed by eyfaaliasstory.blogspot.com