Sunday, May 22

First time tengok wayang dengan ibu tercinta.

Assalamualaikum and selamat pagi merangkap selamat tengah hari. Haha. sebab sekarang dah 11.52 a.m dah kira dah nak tengah hari kan? Huhuhu. Korang dah putuslaju ke belum? PUTUS LAJU? Breakfast la. Kalau di melayu kan jadi putuslaju kan ? HAHAHA.
EHEM...ehem..Today eyfa nak pergi tengok wayang dengan family eyfa. Yang specialnya MAK eyfa pun follow sekali. Haha. First time tengok wayang dengan mak. Selalu tengok dengan kawan-kawan aje. Kalau dengan family pn dengan adik ajelah.

Kadang-kadang eyfa jeles bila contact kawan-kawan eyfa tanya mereka kat mana dorang cakap "tengah shopping dengan family aku ni" , "aku nak g tgk wayang dengan mak aku" , "aku nak pergi lepak dengan kakak aku. kenapa?" and many more. 

Dalam hati eyfa cakap "Eh! Kenapa family aku tak macam ni?" Yelah tengok dorang macam best aje dapat lepak dengan family. Family eyfa pulak memang jenis memerap kat rumah aje. Bukan lah bermaksud family eyfa ada prob or x rapat ke apa. Just family kami memang jarang keluar sesama macam family lain =)

TAPI pun kan eyfa memang jenis ta suka keluar dengan family sangat. Kalau shopping raya pun, selalu orang lain shopping dengan family, eyfa and adik beradik shopping sendiri-sendiri. Hehe. Mak dulu ada cakap "Alah, kalau berjalan dengan kau nanti mak jalan belakang kau jalan menonong ke depan tinggalkan mak" HAHA. Bukan apa tahu-tahu ajelah orang tua jalan lambat kan. Eyfa jenis jalan laju macam keretapi tu yang mak kena tinggal. HAHA. Sorry mak. MUAH! =D


Okay lah. Sampai sini je dulu. Nak pergi beli tiket wayang dulu kat Wangsa Walk kejap. Karang lambat nanti tiket habis. Dah excited nak pergi tengok wayang dengan mak ni. Haha.

16 comments :

bersama kak Es said...

tiba2 rasa bangga kalau dapat anak cam eyfa ;)

EYFAalias said...

ehehheheee. malu lah macam ni kak es :p

cik hani said...

woww...best dia g tgk wyg ng mak dia...

nak ikuttt..
hikhikk

Mrs. Farhan said...

Wahhh, bestnye. Selamat menonton wayang. Hehhehe.

Mmg la, kalo jalan ngan mak, kena jalan slow2 jek. Hihihi.

Cik Ezy said...

best kan dpt kuar ngn mak..
bangga sgt!

EYFAalias said...

CIK HANI, jom jom ikut. heheh :D

EYFAalias said...

Mrs. Farhan masalahnya slow sangat. penat nak tunggu. ahhahaa

EYFAalias said...

Cik Ezy, memang best boleh mengendeng jajan. haha

Mrs. Farhan said...

Hahhahha. Ni msti kes jalan laju macam naek moto ni. Hahhahaha

::Terbang Bersamaku::: said...

wah bestnye....tgok citer ape jer tue..? nur kasih ke..?(^___^)

EYFAalias said...

mRS. fARHAN, eyfa memang rempit. laju bawa moto. ahha

EYFAalias said...

terbang bersamaku, tgk cerita lanunnn. ahaha

.m y z. said...

hahaha nakal betul kak eyfa ni. kalau ziema, ziema yang jalan lambat. cuci mata betul2. haha.

tapi honestly, family ziema tak penah masuk wayang. so mmg tak penah tgok wayang dgn family. plus ziema mmg jarang masuk wayang pun.

seumur hidup, tak lebih daripada 10 kali. 1st time masuk pun betul2 lepas dapat result SPM. sebelum tu mmg tak pernah. tu pun orang yang belanja. tgok ramai2. dalam 10 org cmtu sebab celebrate dapat result. hehe.

Cik Cempaka said...

wahhh, sonoknyer

EYFAalias said...

Myz. Ziema memang tak suka masuk panggung wayang ke? wah! rugi lah macam ni. Eyfa sebulan 2 3 kali ada agaknya keluar masuk panggung tu. Kalau buhsan aje tgk wayang. Hehehe.

EYFAalias said...

CC : seronok memang seronok. bila cc nk tgk wyg dgn eyfa? hehe

 
\\ALL RIGHT RESERVED. Copyright@ HAK MILIK AFIFAH ALIAS//
Full Designed by eyfaaliasstory.blogspot.com