Tuesday, May 24

Ini ke yang di namakan kawan?

Assalamualaikum.


Korang ramai kawan tak? mesti best kan sebab ramai kawan. Eyfa dulu pun ramai kawan. TAPI KAWAN YANG SUKA MENGAMBIL KESEMPATAN yang banyak. Kawan yang boleh di buat kawan tak banyak. Hmmm.

BFF ? Best Friend Forever? Hakkk tuihh! Tak pernah wujud istilah BFF dalam kamus hidup eyfa. Mati kubur lain-lain jugak. Huhuhu. Kawan yang baik patut ada di samping kita waktu susah dan senang tak kira apa yang jadi. Tapi kebanyakkan kawan sekarang semua kawan time senang aje. Kan?


Bila kita senang, berduyun-duyun kawan. Sampai tak terlayan. Bila time susah? Mintak tolong sikit je dah seribu alasan. Tapi bila dorang susah, pandai pulak cari eyfa? Lagi-lagi bab duit. Agaknya duit yang mak abah kasi eyfa memang untuk tolong kawan-kawan je. Hmm. Kadang-kadang dah muak dengan perangai kawan-kawan macam ni. Nak tegur, kawan. Tak tegur pun kawan. Karang sound kecik hati pulak kan. Iskk. Tak tahu lah nak buat macam mana.

Bila dah tolong, kasi pinjam duit. TAK RETI NAK BAYAR. Eyfa nak mintak banyak kali pun dah naik segan. Keluar dengan gf/bf berjoli sana sini ada duit? Nak bayar hutang takde duit? Takpe. Eyfa malas nak cakap banyak. Korang tunggu aje kat akhirat nanti okay?

Nak suruh halalkan? Perghh. Kalau dah sorang hutang rm50 kalau 8 orang dah berapa? Itu kalau pinjam rm50, kalau lebih? HAHA. Sorry lah kalau nak halal. Terus terang eyfa cakap JANGAN HARAP! Time eyfa susah, mintak hutang semua taknak tolong. Padahal mintak tolong bayar hutang je pun. Perangai macam taik!


Tak apa. Korang semua jawab kat akhirat nanti. Kalau hutang satu sen pun dh boleh melambatkan kita masuk syurga. Ni kan hutan rm50 dan ke atas. Haaa. Padan lah muka korang. Bila buat baik korang pijak kepala. Haaa. Rasa kan kat akhirat nanti!!!

FUHHH! -.-" Lega dapat luahkan.

25 comments :

Eijan said...

aku pun tak kan halal kn eyfa mkn minum bdk2 tu. bullshit.ahaha

EYFAalias said...

kasi pengajaran sikit. biarkan dorg rasa.

syafeika edora said...

syukur kwn2 baik SE sume bek.. sush sng sme2 :)

nk order : klik

EYFAalias said...

alhamdulillah lah dapat yang okay. hehee

ArulchelseA said...

biasa la zaman skang ni..
sush nak cari kawan yg baik mcm arulchelsea ni..hehehe..

EYFAalias said...

hahahahaa. kalau cm tu jom jd kawan ? :p

Cik Ezy said...

mmg ssh nk carik kwn yg betol2 kwn..

EYFAalias said...

tahu xpe. huhu. sakit hati je.

.m y z. said...

ada jugak yang perangai macam ni?? dasyatnya. kalau ziema, setakat RM1, RM2 boleh tahan lagi lar. tapi kalau dah sampai RM50++ tu jangan harap. ingat kita muka cop ATM ke. isshh tak patut tak patut.

EYFAalias said...

dah kawan-kawan. memula pinjam 30-40 lepas tu tak bayar, pinjam lagi 20-30 tak lebih rm50 tu? itu kalau sorg. pikir lah 8 org? haaa. lepas tu mtk ganti sbb nk pakai duit. mcm2 alasan. sakitnya hati.

Mrs. Farhan said...

Gila ke apa. Mintak tolong bayar hutang pon susah. Aishhh, tetiba rasa emo pulak. (sebab da ada pengalaman cmni. sobs)

EYFAalias said...

hahahhaa. tu la. sabar jelah.

kc kasedah said...

sabar je la eyfaaa. org ingat kita berduit. aku hutang jugak,tp aku bayar. sbb aku tahu kesusahan org lain jugak. hmm kan?

so sapa yg hutang ngn cik eyfa neh,sila la bayar yehhhh!

EYFAalias said...

tu lah. ingat dorg je susah. kite xsusah? ee aii. sabar jela.

.m y z. said...

rasanya golongan2 macam tu memang tak boleh dipanggil K.A.W.A.N. datang kat kita masa kita senang. kadang2 kita hidup pun tak boleh nak jadi baik sangat kan. yes, kesian tu memang kesian tapi kalau kita dah tau perangai jenis macam tu, rasanya tak yah tolong pun takpe. pandai2 lah dorang nak hidup.

EYFAalias said...

tu la skrg bi dh malas nak kesian. lantakkan dorg tu. huhu

hazirahmahadzir said...

hmm.betul!sy setuju..tmbh byk muka bertalam-talam.macam ape jeh..huuhu..

EYFAalias said...

yang talam dua muka tu tak tahan. depan kita baik. belakang2 kutuk. grrr !

.m y z. said...

MACAM TAIK tu buat sendiri ke google? dramatik betul gambar tu. hahaha.

EYFAalias said...

amek kat tumblr. nak buat sndri mmg harapan la. ahahhaa

tia @ Ini Kisah Tia said...

RM50 ? mak aih ! banyak gilee . nak mintak halal ?? perhh ..

EYFAalias said...

lebih dr tu tia. huhuhu

Aifa Afiqah Sulaiman said...

cik aifa penah kena tikam dari belakang oleh best fren sendiri.so x mo percaya lagi! AHHA!

EYFAalias said...

tahu xpe. org skrg xleh caya :D

Aifa Afiqah Sulaiman said...

betol2~~ muke suci giler.. =.=

 
\\ALL RIGHT RESERVED. Copyright@ HAK MILIK AFIFAH ALIAS//
Full Designed by eyfaaliasstory.blogspot.com