Sunday, May 22

Jangan nak Aishiteru sangat la der!

Assalamualaikum.

Hi ! Hi ! Sihat tak korang? Sihat? Alhamdulillah. Eyfa pun sihat jugak. Hehehe. Hm. Korang perasan tak sejak kebelakangan ni, ramai orang pasang lagu Aishiteru dekat blog. Asal eyfa blog walking aje mesti KEBANYAKKAN blog bubuh lagu "Zhifilia - Aishiteru" Haha. Korang tak perasan ke? Takkan eyfa aje yang perasan ni? Isk.

Zivilia - Aishiteru
Menunggu sesuatu yang sangat menyebalkan bagiku
saat ku harus bersabar dan trus bersabar
menantikan kehadiran dirimu
entah sampai kapan aku harus menunggu
sesuatu yang sangat sulit tuk kujalani
hidup dalam kesendirian sepi tanpamu
kadang kuberpikir cari penggantimu
saat kau jauh disana
ooo…
*)
Gelisah sesaat saja tiada kabarmu kucuriga
entah penantianku takkan sia-sia
dan berikan satu jawaban pasti
entah sampai kapan aku harus bertahan
saat kau jauh disana rasa cemburu
merasuk kedalam pikiranku melayang
tak tentu arah tentang dirimu
apakah sama yang kau rasakan
reff:
walau raga kita terpisah jauh
namun hati kita selalu dekat
bila kau rindu pejamkan matamu
dan rasakan a a a akukekuatan cinta kita takkan pernah rapuh
terhapus ruang dan waktu
percayakan kesetiaan ini
akan tulus a a ai aishiteru
Bridge:
hapus sendiri pikiran melayang terbang
perasaan resah gelisah
jalani kenyataan hidup tanpa gairah
o…uo..
banyak segala misi dan ambisimu
akhiri semuanya cukup sampai disini
dan buktikan pengorbanan cintamu untukku
kumohon kau kembali
kembali ke *)
Tak silap itu lagu OST cerita indon dekat Astro kan? Hmm. Apa nama cerita tu? Cinta Melody eh? Huhuhu. Memula eyfa dengar lagu tu eyfa rasa macam "Der ! Lagu apa pulak ni?" Bila dah lama-lama layan jugak lagu ni sebab dah tiap kali blog walking aje lagu mesti lagu tu keluar. HAHA. Lirik dah naik hafal dah =p

And then masa tengah duk layan lagu Aishiteru ni adik eyfa masuk bilik. Then kena sound dengan dia. "WEH! JANGAN NAK AISHITERU SANGAT LA DER! AKU HEMPUK KAU NANTI APA TAK DAPAT" Err! Eyfa dah pelik asal lah dia nak angin pulak dengar lagu ni? Haha.

Maybe sebab pergi mana-mana aje, ada aje lagu ni. Tu yang dia menyampah tu. HAHA. Korang layan ke lagu ni? Mesti layan en? Haha. Jangan tak mengakuu ! Babab kangg !! =p

16 comments :

mad khaz said...

blog yang ada lagu,terus tekan mute audio. haha XD

EYFAalias said...

eyfa malas nak cari button mute. sebab khusyuk baca entry. ahaha

awatiffaziz said...

betul...
banyak..
sampai bosan..

EYFAalias said...

HAHAHHA. tak suka ke lagu tu ? :p

eijan :) said...

aku x tahu ashiteru ni apa bnda.cinta melody pun aku x penah tengok. haha

EYFAalias said...

hahahaa. ni bukan lagu fav kau ke eijan ? :p

nub said...

sikit2 cukup la der

eheeh

EYFAalias said...

nub mesti lagu ni lagu fav nub en ? ahahhaa

Dhia BellamiZam said...

ermm blog saye dri blan 2 lgi da pkai lgu tu..

EYFAalias said...

sekarang memang musim ramai orang suka lagi ni. eyfa pn dh tersuka. ahaha. tp x la suka sgt :D

.m y z. said...

sama lah. ziema pegi belog mana2 pun mesti dengar lagu ni. dalam hati, pehh macam best! tapi siyes, lepas baca entry ni, ziema baru tau tajuk lagu ni. haha. loser betul.

EYFAalias said...

HAHAHHAA. eyfa tahu pun sebab banyak kali haaa perkataan 'AISHITERU' di ulang banyak2 kali. mesti ni tajuk dia., eyfa try search kat youtube. ehehe

kotak bulat said...

setuju! selalu dgr lagu ni bile blogwlking.. tp sekarang da xdgr da..
sb KB mute volume sebelum pegi BW.. hehehe

recent post : Lawak santai hujung minggu!
ALAMAK, TERSALAH TIKAM PULAK!

EYFAalias said...

wah. bijak dah siap mute awal2. ehehe

Mrs. Farhan said...

Hahahha. Kelakar giler adek eyfa. Nak kenal bley??

EYFAalias said...

pergi add dekat fb :p

 
\\ALL RIGHT RESERVED. Copyright@ HAK MILIK AFIFAH ALIAS//
Full Designed by eyfaaliasstory.blogspot.com