Saturday, May 14

Apa itu TUMBLR?

Salam semua wahai warga blogger. Heee. 

Korang semua pernah dengar pasal Tumblr tak? Pernah kan? Ada sesiapa yang dah ada account Tumblr? Hm. Kebanyakkan ramai yang tak tahu macam mana nak gunakan Tumblr ni. TERMASUKLAH EYFA. Hahaha. Meh nak cita sikit apa itu TUMBLR.

Tumblr adalah salah satu layanan blog di dunia internet yang menawarkan kemudahan. Dibandingkan dengan layanan blog lainnya, Tumblr memiliki tampilan dan fungsi yang simpel, sederhana dan mudah digunakan. Disini, Anda akan sangat mudah memposting sesuatu berdasarkan jenisnya seperti teks, gambar,video dan sebagainya.
Okay. Kalau nak tahu, melalui Tumblr pengguna boleh memuatkan apa sahaja, dari artikel yang pendek kepada kandungan multimedia yang lebih kompleks khususnya audio, video, gambar serta pengguna juga boleh memuatkan 'links' dan 'chat' dengan hanya begitu mudah. Malahan, pengguna Tumblr boleh melakukan follow ke atas blog (atau lebih dkenali sebagi tumbleblogs) sama juga aplikasinya seperti di Twitter.

So, dah tahu kan apa tu Tumblr? Dia lebih kurang macam blogspot ni juga cuma lebih kepada gambar. Eyfa dah lama sign up Tumblr tapi jarang guna. Hehe. So, siapa-siapa ada Tumblr boleh la tinggalkan link kat comment eyfa okay. Boleh la kite follow me-mollow! Haha. Siapa yang nak tak ada Tumblr boleh tengok eyfa punya Tumblr kat sini --> eyfaalias.tumblr.com 

17 comments :

MYA EL QAYREENA AZRYAN said...

info best tq...

Aretikz said...

Tumblr, nyata buat blur.. hehe.. bg yg blum tahu nak guna la.. hehe..

EYFAalias said...

MYA : welcome. thanks for reading =)

EYFAalias said...

Aretikz : buat blur? maksudnya. huhu

Imran nyambek said...

facebook tu ape pulak? hehe :P

EYFAalias said...

facebook tu agen cari jodoh. ahahhaa

**::CIKNUURUL::** said...

wuwuwuwu,CN xde tumbler,.huhu,.sbb tkt xmmpu plak nk handle bnyk2,.kang xtrlayan,sian lak kwn2,.hehe,.blog ni pon xrjin ngat update,.hehe,.


neway,thanks snggah ek,.hehe,.

EYFAalias said...

ala. tumblr eyfa pn reblog2 aje dr org. ahaha

syafeeqa said...

thanks 4 the info pasal bbm. hehe.

heyhh i also got tumblr. tapi tak reti guna T_____T cian kann. hehe..

Dea said...

follow me.. dah follo urs..:P

http://nuruldya.tumblr.com/

EYFAalias said...

Syafeeqa, hehe. ala. mula2 je ta reti. nanti lama2 expert la kan ? :)

EYFAalias said...

DEA, okay. i will :)

cik teyn teyn said...

kite taktahu pon psl semua ni ..

hehe . dgr org dok ckp2 je.hehe

EYFAalias said...

ehhehehe. kalau xtahu boleh belajar :D

Ini Kisah Tia said...

wahh , dah banyak Tia join semua pun takat register lepas tu dah jarang on9 . hehe

EYFAalias said...

password ingat lg x? ahaha. dah jarang online. nnt lupa password plak :p

Abang Stalker said...

owh..baru le fhm.. :D

 
\\ALL RIGHT RESERVED. Copyright@ HAK MILIK AFIFAH ALIAS//
Full Designed by eyfaaliasstory.blogspot.com